Podziel się wrażeniami!
Witam kupiłem sobie amplitunerek jak w temacie,
i chciałem narazie używać go jako dekoder dźwięku,
podłączyłem do niego moje głośniki Creative GIGAWORKS S750 7.1,
podłączyłem je do wyjścia PRE OUT i a PlayStation oraz dekoder Spraya przez HDMI,
niestety brak dźwięku na,
brak dźwieku także gdy włączam radio,
może coś trzeba przestawić niestety nic nie moge wyczytać w instrukcji na ten temat,
POMOCY
Aby amplituner pracował jako procesor dźwięku musiałbyś posiadać końcówkę mocy do której podłączył byś w/w amplituner wejściami PRE OUT, a tak w twoim przypadku głośniki muszą być podłączone tylko i wyłącznie do wejść SPEAKER i innej możliwości nie ma. Jeżeli są to głośniki komputerowe to raczej ich nie podłączysz boi jak
tak na marginesie amplitunerek to kawal dobrej maszyny miałem kiedyś taki model
Jest to mój pierwszy post a więc Witam wszystkich na forum Sony.
Co do 1200ES to odświeżę trochę temat może sie komuś przyda.
Ciekawostką tego modelu jest to, że mimo swego wieku przepuści nam 3D po HDMI !
Co prawda ma on niepełne HDMI bo bez dźwięku ( trzeba pomagać sobie Coaxialem lub Optykiem) ale to i tak świetna maszyna.
creative zostaw dla komputera.jak masz ampli to pomysl nad pozadnym zestawem 5.1 opartych na kolumnach podlogowych.szkoda marnowac tego ampli dla takich glosnikow.to seria es az sie prosi o porzadne glosniki.pozdrawiam
pieniazek
Jak Twój nick wskazuje, nie każdy ma portfel o nazwie "no limits"
Ja pokusiłbym się przy takim amplitunerze Sony o jakieś firmowe głośniki tej samej marki.
Dlaczego? Uważam, że dany producent robi gamę produktów, które ze sobą świetnie współgrają. Niekiedy lepsze parametry innych głośników będą gorzej współgrały z różnymi amplitunerami.
dlatego ten kto patrzy na parametry robi duzy blad nawazniejszy jest odsluch.racja nie ktore glosniki gryza sie z niektorymi amplitunerami.no to co bys polecil skoro ma byc jednej firmy to pozostaje sony ss-6000 budzetowe glosniki ktore i tak zagraja lepiej niz te creativy,i wcale nie trzeba duzo wydawacbo nie wieze ze ktos kupujac ampli z serii es nawet uzywany za ktory pare setek trzeba wywalic nie uzbiera chociazby na glosniki ktore wymienilem powyzej.nie pamietam juz nawet ile kosztuja ale chyba max to 600zl za pare i juz cos tam gra.budzetowo i jak za te pieniadze calkiem nie zle.mialem te glosniki i dla mnie to nie wystarczalo a jak on jedzie na creativach to te sony zjedza je na sniadanie.a jeszcze jedno jakby byl portfel no limits to zamiast str2400es i reszty bylby za sprzet za grube tysiace euro.creativy to super glosniki do komputerka i laptopika a nie do porzadnego ampli ktory nabyl tworca tematu
pieniazek napisał(a):
creativy to super glosniki do komputerka i laptopika a nie do porzadnego ampli ktory nabyl tworca tematu