Podziel się wrażeniami!
Witam,
telewizor KDL-55W756C posiadam od 15 kwietnia i niestety ale od około 2 tygodni non stop (czyt. kilka/kilkanaście razy dziennie) się zawiesza - pilot przestaje reagować na polecenia. Dopiero po wyłączeniu telewizora z sieci i ponownym włączeniu pomaga. Zaznaczę, że nie mam zainstalowanych ŻADNYCH dodatkowych aplikacji na telewizorze prócz tych, które były już "załadowane" fabrycznie.
Zaznaczę tylko, że do telewizora podłączony jest xbox one (hdmi) oraz soundbar firm Samsung (cyfrowe połączenie)
Aktualizacja wykonana
Pilot ma nowe baterie - to tak na marginesie:)
Czy ktos spotkał się z podobnym problemem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09.09.2016
Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych.
Problemy z kartą wifi się naprawiły.
Aplikacja pod przycieskiem Dicover dalej się wiesza.
Lipa jest.
Witamy,
opisany problem przekazujemy w ręcę kolegów z działu technicznego i postaramy się pomóc jak najszybciej.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Dziekuje i w takim razie czekam na odpowied
pozdrawiam
U mnie występuje podobny problem. Całe szczęście nie dostrzegam go tak często - oglądam TV kilka razy w tygodniu. Telewizor po prostu nie reaguje na żadne polecenia wydawane pilotem. Ostatnio zaobserwowałem także, że czasem zapala się biała dioda sygnalizująca włączenie telewizora, pomimo, że nikt nawet nie dotykał ani pilota, ani telewizora.
Ten problem jest dojść znany i ciągle 'on going'
https://community.sony.co.uk/t5/televisions/2015-android-tv-bugs-and-issues/m-p/2148608#M42563
więc musimy czekać na kolejne aktualizacje i być naprawe problemu.
Podziele się z wami kolejnymi spostrzeżeniami a mianowicie - wymieniłem soundbar samsunga na sony HT-CT380 i nie wiem czy to stało się powodem ale problem zniknął.
Jeszcze w sobotę pojawił się kolejny: nie mogłem wogole wyłączyć listwy audio samsunga - żyła własnym życiem po odłączeniu i podpięciu pod TV samsunga - problemu nie było.
Na moje oko - laika tych w sprawach - wydaje mi się że wogóle cały soft TV, nie tylko sam android - wymaga dopracowania - coś nie halo z tymi telewizorami SONY.
Mam nadzieje, że nie musiałem kupować nowej listwy tylko po to, żeby zlikwidować mój problem.
pozdrawiam
tego sie mozan bylo spodziewac... dwa miesiace i cisza... kpina nie pomoc!
Nawet wysylanie @ poprzez formularz na stronie w dziale pomocy nie przyniosi efektow - po prostu cisza - dzwoniac na infolinie osoba oddelegowana do sluchawki instruuje wg instrukcji - co oczywiscie sam moge wyczytac...kiedy natomiast zadaje jej pytania czsyto techniczne w sluchawce cisza... na domiar tego wlasnie padl mi soundbra tez SONY - mam go raptem od 6 czerwca... dla mnie ta firma to jedna wielka porazka - ostatni raz zakupilem jakikolwiek sprzet tej marki...
i to w sumie tle w tym temacie...
U mnie dzieje się to samo na Sony KDL-43W755C, Przestaje reagowac po jakimś czasie pilot. Przyciski discovery, action menu, strzalki w bok, w góre, w dół. itd... nie działają. Natomiast przyciski numeryczne działają. Musze się niexle nagimnastykować żeby chciało to zadziałać. Co do diody, to nie wiem, bo wyłączyłem ją w menu całkowicie. Nie lubie światełek. Ale chcę zaznaczyć, że zauwazyłem takie wieszanie się pilota dopiero od wersji firmware v3.473. Na wcześniejszych było OK.
I ciagle mam jakies problemy z połaczeniem wifi z livebox neostrada 80mbs. Cały czas gdzies ginie mi sieć. Ale to problem na oddzielny temat. Połączyłem kablem i jest na razie OK.
Zapomniałem dodać, że... Gdy większość wisi na pilocie tak jak napisałem wyżej, to gdy wchodzę ze smartfona Samsung S4 w aplikację pilota (Video& TV SideView) wszystko działa jak trzeba, mimo że pilot dalej nie działa.
09.09.2016
Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych.
Problemy z kartą wifi się naprawiły.
Aplikacja pod przycieskiem Dicover dalej się wiesza.
Lipa jest.