anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77mII i HVL-43AM - problem z błyskiem bezprzewodowym

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

A77mII i HVL-43AM - problem z błyskiem bezprzewodowym

Witam wszystkich,

mam problem jak w temacie - przy zestawie A77mII oraz HVL-43AM (oczywiście z przejściówką) nie udaje mi się wyzwolić błysku bezprzewodowego. Na moje oko robię wszystko zgodnie z instrukcją - zakładam lampę, włączam aparat, włączam lampę, ustawiam w aparacie błysk WL, w lampie też wskazuje RMT, po zdjęciu lampy podnoszę lampę wbudowaną. Ale przy fotografowaniu błyska tylko lampa wbudowana, HVL-43AM nie.

Na pewno aparat i lampa "widzą" się, bo w końcu błyskałem lampą wbudowaną centralnie na HVLa. Niestety, nic z tego. HVL działa, gdy jest założona na aparacie to błyska normalnie, gdy jest zdjęta z aparatu to błysk testowy można wyzwolić przyciskiem.

Pytanie, czy ja robię coś nie tak, czy może ten zestaw nie współpracuje ze sobą?

Pozdrawiam!

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Problem okazał się banalny... Zdejmując lampę z aparatu, na lampie zostawiałem adapter stopki, przez co lampa ciągle "czuła się" zamontowana na aparacie :slight_smile: Po zdjęciu adaptera z lampy, wszystko działa. Gdy adapter jest zamontowany na aparacie, a lampa zdjęta, to też działa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Dobrze, że wszystko się wyjaśniło:)

Pozdrawiamy, 

Barbara_K

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Michal-S
Użytkownik

Problem okazał się banalny... Zdejmując lampę z aparatu, na lampie zostawiałem adapter stopki, przez co lampa ciągle "czuła się" zamontowana na aparacie :slight_smile: Po zdjęciu adaptera z lampy, wszystko działa. Gdy adapter jest zamontowany na aparacie, a lampa zdjęta, to też działa.

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Dobrze, że wszystko się wyjaśniło:)

Pozdrawiamy, 

Barbara_K