anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

a7III nie ładuje się gdy aparat jest włączony

profile.country.PL.title
mimimirek
Poszukiwacz

a7III nie ładuje się gdy aparat jest włączony

Witam,

próbowałem przez micro usb oraz usb-c, ale niestety nic. Wyświetlacz pokazuje, że ładuje ale niestety bateria zamiast iść do  góry, leci w dół... Przy wyłączonym aparacie ładuje bez problemu. Ma ktoś pomysł o co może chodzić?

Pozdrawiam

Mirek

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
DariuszX
Poszukiwacz

Wydaję się to być coraz bardziej klarowne. Nie wiem tylko jakim cudem przedmówca (jego kolega) na power banku był wstanie zasilić włączony A7III, Może pomyliły się chłopakom aparaty z A7II. Zamierzam przetestować to na większym amperowym power banku.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć, niestety nie miałem dostępu do aparatu, ale podpytałem jednego z trenerów Sony.

W jego przypadku, posiada powerbank Sony 15000 mAh, A7III ładuje się na kablu USB-C oraz micro USB, zarówno włączony jak i wyłączony. Maksymalny prąd wyjściowy tego powerbanka to 3,9 A łącznie z obu portów. Niestety instrukcja nie informuje jakie nateżenie prądu dostępne jest dla pojedynczego gniazda. Możliwe, że maksymalny, ale takiej pewności mieć nie możemy.

profile.country.PL.title
DariuszX
Poszukiwacz

To dobra wiadomość która potwierdza artykuł który wcześniej wkleiłem dot. nateżenia (A) w power bankach (zbyt słabego)  Mocny powerbank z nateżeniem 3.9A i sprawa załatwiona. Dzięki za sprawdzenie tematu.