Podziel się wrażeniami!
Witam.
Czy za pomocą powerbanku : dajmy na to tego: http://allegro.pl/power-bank-ladowarka-20000-slim-powerbank-bateria-i5532808084.html
mogę naładować kamerę Sony a6000 bez żadnych komplikacji.
W sensie polega to na podłączeniu usb z dwóch stron (jedną część do pawerbanku, a drugą do sony). Trzeba mieć jakąś przejściówkę lub coś podobnego ?
Drugie pytanie: Czy sony a6000 obsługuje karty SDX 128 GB ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Witamy,
zachęcamy do kontaktu z naszym działem wsparcia klienta: customersupport.pl@eu.sony.com, gdzie uzyska Pan odpowiedzi na wszelkie pytania.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Cześć, nie pamiętam specyfikacji A6000, ale jeśli pozwala na ładowanie przez usb, a tak było już niektórych aparatach, to jak najbardziej naładujesz/podładujesz akumulator. Czas ładowania będzie zależał wydajności power banku. Co do kart, zajrzyj do instrukcji, w niej znajdziesz informacje o sprawdzonych pojemnosciach kart SD.
Mam a6000 kilka dni. Bez problemu ładuje się z powerbanku.
Warto zaznaczyc ze nie mozna jednoczesnie ladowac i uzywac modelu a6000 (w a6300 i a6500 nie ma takiego problemu)
Groochas, dziwne jest to co piszesz, bo producent przewidział podłączenie stałego zasilania sieciowego poprzez gniazdo baterii (jest taka mała zaślepka w klapce od baterii. Nie mam a6000, ale mam nex-6 i jak wróce z pracy to sprawdze, czy działa po podłączeniu do powerbanka lub ładowarki sieciowej.
EDIT: sprawdziłem na nex-6 i po podłączeniu power banku wszystko działa warunkiem jest aku w aparacie.