Podziel się wrażeniami!
Jakkolwiek kontrowersyjnie temat by nie brzmiał jest to dosyć istotna kwestia, przynajmniej dla mnie. Otóż, na forach innych systemów jak i stronach poświęconych "Sony Rumors" zaczęły pojawiać się głosy, że Sony może porzucić branżę aparatów z wymienną optyką w przeciągu kilku następnych lat.
Czy są jakieś w 100% potwierdzone informacje na temat systemu bezlusterkowców i trwałości tego systemu na kolejne lata? Sam chciałem wejść w ten system ale bardzo wiele głosów w internecie przewiduje niezbyt kolorową przyszłość Sony w tym segmencie.
Za wszelkie sprawdzone info lub potwierdzenie przez kogoś z Sony mile widziane.
Cześć!
Kiedyś takie informacje o wymiennej optyce dotyczyły bagnetu A, czyli obecnie już tylko aparatów SLT. Istnieje szansa, że ta linia w przyszłości nie będzie kontynuowana, choć po premierze A99II i kilku obiektywów SSM w wersji II, można mieć nadzieję, że jeszcze przez kilka dobrych lat Sony będzie wspierać bagnet A. Ale ja sam mam duże wątpliwości czy to ma sens.
Co do bezlusterkowców to jest absolutna bzdura. Aparaty bezlusterkowe, czyli bagnet E i FE jest aktualnie najbardziej obiecującym i rozwijajacym się systemem i należy oczekiwać, że to będzie przyszłość fotografii.
Jak to mówią, nie ubija się kury znoszącej złote jaja. A informacje z portali plotkowych należy traktować z naprawdę DUŻYM przymrużeniem oka.
Pozdrawiam
Dzięki Lajam , za pokrzepienie. Sam niedawno kupiłem a6000. Jak na razie jestem z niego BARDZO zadowolony. Choć kitowy obiektyw pozostawia wiele do życzenia. Jednak przy niewielkim naładzie pracy zdjęcia są świetne.
Pytałem ostatnio o obiektyw do tego aparatu i koledzy z forum okazali się OGROMNĄ pomocą.
Dlatego ,żeby już nie przynudzać mam nadzieję ,że BEZLUSTERKOWCE to przyszłość.
Pozdrawiam Serdecznie .
ArniGuo
Miejmy nadzieje, że tak będzie, chociaż gdyby ktoś z Sony potwierdził ich plany to bym się nie obraził
Cóż, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę żałował wydanych pieniędzy.
Malutki offtop:
Nie orientujecie się czy to jest jedyne polskie forum związane z aparatami sony? Ruch tutaj znikomy a zastanawiam się czy nie ma czegoś typu nikoniarze czy canon board tyle, że dla sony. Szukałem ale nie znalazłem.
Pozdrawiam.
Necrathal, Witam.
Wg mnie na tym forum ruch jak to nazwałeś jest dość spory. Oczywiście to moja subiektywna ocena.
Jednak jaki by nie powstał problem , to w ciągu kilku godzin , najwyżej dnia , nie dni ale dnia , znajdą się koledzy bądz koleżanki chętne do pomocy.
Oczywiście zakładam ,że nie chcesz spędzać przed komputerem WIELU godzin. Więc jak dla mnie sprawa wydląda tak:
1. Problem
2. Ktoś szybko podpowiada rozwiązanie.
3. Akceptujesz, lub nie. Zastanawiasz się nad opiniami .Podejmujesz OSOBISTE decyzje.
4. Po problemie.
Cóż więcej szukać. Pozdrawiam. ArniGuo
necrathal napisali:
Miejmy nadzieje, że tak będzie, chociaż gdyby ktoś z Sony potwierdził ich plany to bym się nie obraził
Cóż, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę żałował wydanych pieniędzy.
Malutki offtop:
Nie orientujecie się czy to jest jedyne polskie forum związane z aparatami sony? Ruch tutaj znikomy a zastanawiam się czy nie ma czegoś typu nikoniarze czy canon board tyle, że dla sony. Szukałem ale nie znalazłem.
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o potwierdzenie czegokolwiek, to żadna korporacja nie ma w zwyczaju podejmowania się tego rodzaju zobowiązań na forum. To tak jakby oczekiwać od spółki giełdowej deklaracji, że nie upadnie w ciągu najbliższych 5 lat.
Swoją drogą, kupując dziś aparat, nawet teoretyczne wycofanie się z rynku nie spowoduje, że ów aparat przestanie działać. O bezlusterkowce możemy być spokojni...wystarczy przypomnieć sobie planowane "mapy obiektywów" gdzie wiele z nich planowanych jest w przyszłości. Czyli system będzie się dalej rozwijał!
Jeśli chodzi o forum, możesz zerknąć na zaprzyjaźnione Klub Konica Minolta/Alfa Klub. www.klubkm.pl
Znajdziesz tam dosyć dużo informacji i wiedzy nt. lustrzanek i bezlusterkowców Sony.
Pozdrawiam!