Podziel się wrażeniami!
Hej, mam pytanko do osób, które posiadają ten zestaw. Mam problem z ostrością zdjęć. Oddałem aparat z obiektywem do kalibracji i podobno został problem naprawiony. Niestety podczas kalibracji wykryto usterkę w obiektywie i obiektyw został zostawiony do naprawy, a puszka oddana. Pan z serwisu stwierdził, że już nie trzeba ponownie zgrywać puszki z obiektywem, ale moim zdaniem jest gorzej niż było. Czy ktoś jest w stanie podrzucić jakieś przykładowe fotki np.. portretu na przysłonach 2.8, 3,5?
Dodatkowo przez przejściówkę LAE 4 i podłączeniu tego obiektywu do a7III zdjęcia są dużo ostrzejsze. Czy ilość mln pixeli ma wpływ na jakość zdjęć w powiększeniu bo już taką opinie słyszałem.
Z samplami raczej będzie problem bo ciężko o użytkowników A99II na forum, a co dopiero z Zeissem 24-70 SSM II.
@rico89 napisał(a):
Dodatkowo przez przejściówkę LAE 4 i podłączeniu tego obiektywu do a7III zdjęcia są dużo ostrzejsze. Czy ilość mln pixeli ma wpływ na jakość zdjęć w powiększeniu bo już taką opinie słyszałem.
No zdjęcia z A99II powinny dać jednak bardziej szczegółowy obraz niż a7III.
Jeśli uważasz, że nadal jest coś nie tak, oddaj ponownie do serwisu. Ten obiektyw powinien dawać bardzo ostre zdjęcia w połączeniu z 42MP matrycą.