anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Michał - Jaja

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Michał - Jaja

Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać :D )

652 ODPOW. 652
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

50tką na pełnej klacie ? ja tam nie jestem za jakimiś "standardami" przy doborze ogniskowych, ale 50tką lubię portretować od brzucha w górę. No i światełko - jakoś tak płasko padło :c6

Tomek69N
Poszukiwacz

kris napisał(a):

50tką na pełnej klacie ? ja tam nie jestem za jakimiś "standardami" przy doborze ogniskowych, ale 50tką lubię portretować od brzucha w górę. No i światełko - jakoś tak płasko padło :c6

Pięćdziesiątką na "małym obrazku" czyli teraz "pełnej klacie" to można zrobić okazyjnie zdjęcie dziewczynie przez stolik w kawiarni ale konkretnie do portretu lepiej jest założyć co najmniej 85mm, pomijając geometrię, po prostu żeby nie podchodzić do twarzy modelki na odległość ramion, żeby jej nie przykładać obiektywu do głowy ;)

Michal.
Poszukiwacz

Szczerze powiedziawszy to 50 na FF trochę mnie przerosła, mało kiedy używam tej ogniskowej no i chciałem spróbować i przymierzyć się bo pewnie wcześniej czy później 50 znajdzie się u mnie.

kris napisał(a):

No i światełko - jakoś tak płasko padło :c6

A co zrobić żeby tego uniknąć ? Bo to w sumie był mój pierwszy raz gdzie sam ustawiałem oświetlenie i nie bardzo wiedziałem jak to ugryźć.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Szczerze powiedziawszy to 50 na FF trochę mnie przerosła, mało kiedy używam tej ogniskowej no i chciałem spróbować i przymierzyć się bo pewnie wcześniej czy później 50 znajdzie się u mnie.

no ale 50tka na APSC ma zdecydowanie inny kąt widzenia, przecież :c20
kąt widzenia podobny, jakbyś chciał robić portrety 35tką na APSC.....ale o tym to Ty chyba już wiesz

SA co zrobić żeby tego uniknąć ? Bo to w sumie był mój pierwszy raz gdzie sam ustawiałem oświetlenie i nie bardzo wiedziałem jak to ugryźć.

a nie prościej było mnie zawołać http://img294.imageshack.us/img294/3206/tongue17401424.gif
nie wiem, jak miałeś ustawioną lampeczkę, ale na pewno jest ona za blisko

Michal.
Poszukiwacz

kris napisał(a):

kąt widzenia podobny, jakbyś chciał robić portrety 35tką na APSC.....ale o tym to Ty chyba już wiesz

Wiem, no i właśnie dziwnie bo 35 bardzo fajnie mi się fociło na urodzinach babci :D

kris napisał(a):

a nie prościej było mnie zawołać

taa jakby się tam ktoś pojawił (a i tak na chwilę wpadł jeśli dobrze pamiętam ThomasX) to miałbym z głowy modelkę :smileyrolleyes:

no to będę próbował dalej...

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Seria ogniowa 109/110 - podoba się :thumbsup:
Seria zielonkawa 111/112 - również podobająca się :thumbsup:
... a badylek - odważny pomysł :nauseated_face:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Michal.
Poszukiwacz
doslav.
Poszukiwacz

Fajna seria! :thumbsup: :D

Szczególnie 133 mi się podoba (w komplecie z podpisem) :D

Michal.
Poszukiwacz

:c22 podziękował za wizytę

doslav napisał(a):

:c18 hmm wyprzedzasz nawet mnie w mojej galerii :D

Bertone.
Poszukiwacz

doslav napisał(a):

hmm wyprzedzasz nawet mnie w mojej galerii :D

doslav - jasnowidz :c22

Jeśli chodzi o zdjęcia to jakoś nie bardzo mnie porwało :smileymrgreen:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________