anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Michał - Jaja

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Michał - Jaja

Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać :D )

652 ODPOW. 652
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Michale , świetna seria :thumbsup:
Podobują się wszystkie zdjęcia :D

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Michal.
Poszukiwacz

Bertone, Rutek68, pablo_duch, BuBu :c22 podziękował za wizytę
ale osobiście wolę obcinać czoło niż brodę ;)

ja też, jakoś takoś wyszło :c20
Przyznaje się kolorki lekko posuwaczkowane, bo troszku się spóźniłem z wypadem do parku bo to już była tak raczej późna jesień...

Teraz kilka jesiennych i letnich badylków z Chorzowskiego parku

cataris
Początkujący

181 - najlepsze :)
182 - byłby lepsze, gdyby było ostre :P. Gdzie pani ostrość sobie poszła? :D
183 - onieśmielający bokeh, ale jak dla mnie za mało tu ostrości, może gdyby ostrzyć na ten największy listek efekt byłby lepszy? Ale mimo wszystko ma swój urok.
184 i 185 - w sumie ładne masełko w tle, ale nie pasuje mi, że te kwiatki takie rozmyte są... Ja wiem, że to ma być takie "senne" zdjęcie, ale według mnie nie wygląda to zbyt dobrze.

pablo_duch
Początkujący

Czesc
181-fajne,kolorki oki
182-dla mnie za duzo sie dzieje
183-podoba mi sie
184- :thumbsup:
ale na kazdym foto albo ostrość nie trafiona :c25 ,albo nie wyostrzyłeś :c18 ,albo zmeczone paczałki mam :c7
pozdro

cataris
Początkujący

A tak w ogóle to jakim obiektywem focone? Widzę, że jakimś manualnym, bo f/1.0 :D. Chyba, że masz taki wypasiony obiektyw :P.

Michal.
Poszukiwacz

Z tą ostrością to ona gdzieś tam jest generalnie :D tylko, że jest bardzo mała GO bo nie dość że Heliosem na pełnej dziurze to jeszcze odpiętym od body i lekko przekrzywionym, gdzieś w internecie natrafiłem ostatnio na technikę zwaną freelensingiem no i postanowiłem to na badylkach wypróbować, nie tylko zresztą bo poprzednie zdj Agi też tak robiłem ;)

pablo_duch
Początkujący

Z tą ostrością to ona gdzieś tam jest generalnie :D tylko, że jest bardzo mała GO bo nie dość że Heliosem na pełnej dziurze to jeszcze odpiętym od body i lekko przekrzywionym, gdzieś w internecie natrafiłem ostatnio na technikę zwaną freelensingiem no i postanowiłem to na badylkach wypróbować, nie tylko zresztą bo poprzednie zdj Agi też tak robiłem ;)

to moze wiele wyjasniać :D experyment udany :smileythumbsup: :D >
pozdro

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Jak już pisałem chyba Tadeuszowi za badylkami nie przepadam, jedynie co mogę powiedzieć to że dobrym mogę nazwać 182 choć

182-dla mnie za duzo sie dzieje

właśnie te zielone krzaki po lewej jakby usunąć to by było :smileythumbsup:
183 kolorystycznie się wyróżnia tylko (napisał jakiś guru krajobrazu że czerwony ożywia widok)
ale to miało być dla kontrastu a tu :smileyhappy:

o i za to pogratulować , może popróbuję tej techniki w zimowe dni :smileythumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
rakastan00
Poszukiwacz

Ostatnia wrzutka bajkowa i kolorowa.

bob_marley23
Początkujący

ogólnie przy tych kwiatkach ciekawa kolorystyka, ale GO nie do końca mi leży :)