- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Minolta 75-300 vs Sigma 70-300
Witam,
Jestem poczatkujacy. Do swojej Alfy 300 z kitem 18-70 dokupilbym jakis teleobiektyw.
Aby nie dublowac zakresow wybralem w zasadzie dwa modele
Sigma 70-300 f/4-5,6 APO DG MACRO SIGMA nowa Sigma uzywana
lub
Minolta 75-300mm f/4,5-5,6 Minolta
Hm o ten dolny zakres ogniskowej mi sie nie rozchodzi. Sigma jest delikatnie jasniejsza na "poczatku". Jakie sa w zasadzie roznice pomiedzy tymi dwoma obiektywami? Ktory byscie wybrali.
Aha jeszcze jedno. Troche mnie niepokoi ten napis MACRO w opisie Minolty. To oznacza iz mozna nim wykonywac zdjecia tylko macro. Bedzie bardzo powiekszal czy o co chodzi ?
aatrapa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
musisz rozróżnić te dwa obiektywy: 70-300 i 70-300 APO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
szogoon napisał(a):
musisz rozróżnić te dwa obiektywy: 70-300 i 70-300 APO
Dokładnie. Moja opinia o Sigmie dotyczyła droższego modelu. O tańszym można tylko tyle dobrego powiedzieć, że ... jest tańszy. Reszta jest milczeniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
droższa i lepsza to ta 70-300 APO taką właśnie dziś kupiłem 700zł z dwuletnią gwarancją
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
armalite napisał(a):
O tańszym można tylko tyle dobrego powiedzieć, że ... jest tańszy. Reszta jest milczeniem
Różnią sie tylko aberracjami więc nie ma co deprecjonować Sigmę bez APO. Mechanicznie oba pozostawiają wiele do życzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W końcu za 700zł nie ma cudów, jakość zdjęć standardowa,ale się tym nie martwię bo 99% fotek będę pstrykał na powietrzu w pogodne dni
Wczoraj dostałem obiektyw i dzisiaj rano trochę pofociłem i muszę przyznać że robi ładne fotki,jestem mile zaskoczony szkoda że AF chodzi jak wieża w czołgu :smileyhappy:ale cóż jakość adekwatna do ceny nie ma co narzekać.
Wrzucę parę przykładzików z mojego nowego słoiczka.
- « Poprzedni
- Następny »