- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony dsc hx400v współpraca z lampą nissin i60A
Witam wszystkich bardzo serdecznie.jestem pierwszy raz na forum i jest to mój pierwszy post.pytanie techniczne dotyczące współpracy aparatu z lampą nissin i60A dedykowaną do sony z stopką multi interface.nie działa ( może nie wiem jak ustawić ) wspomaganie AF z lampy (czerwona kratka). Świeci tylko dioda w aparacie ale to jest nie wystarczające.proszę forumowiczów o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
aby sprawdzić, czy lampa działa ustaw tryb P na kole programowym, w menu FN upewnij się, czy lampa błyskowa jest włączona - możesz wymusić błysk, ustawiając, np tryb błysku wypełniającego. Jeżeli nie zadziała, skontaktuj się z firmą Nissin - jako firma Sony nie gwarantujemy pełnej współpracy z akcesoriami firm trzecich.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzień dobry.dziekuję za odpowiedź.lampa działa aparat wyzwala błysk.i niby wszystko ok.problem jest tylko taki ze mimo podłączonej i włączonej lampy przy niedostatecznych warunkach oświetleniowych nie działa wspomaganie AF z lampy tylko i wyłącznie świeci dioda AF zamontowana w aparacie. Czyżby firmware aparatu nie pozwalało wysłać impulsów przez stopkę do lampy z odpowiednią instrukcją.czy bląd jest gdzie indziej ? Lampa błyska przy robieniu zdjęć. W przestrzeni internetu krążą opinie że Sony wie o problemach współpracy niektórych akcesoriów ze swoimi produktami i mimo pisanych i wysyłanych petecji w tych sprawach nie jest zainteresowane wypuszczeniem nowego firmware z poprawką.czy to prawda ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, o ile mnie pamięć nie myli to z bezlusterkowcami nie działa wspomaganie z lampy i prawdopodobnie tak samo jest z hx400v, proponuję przejść się do Sony center i spróbować z lampą Sony jak będzie tak samo to znaczy że jest ograniczenie po stronie aparatu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dzień dobry.dziekuję za konstruktywną odpowiedź.w Gorzowie raczej nie mam chyba takiej możliwosci.koledze raz jeszcze dziękuję.Nie ukrywam też że na konkretną odpowiedź liczę ze strony kompetentnego przedstawiciela Sony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
przedstawiciel Sony może odpowiedzieć tylko w przypadku zapytania o sprzęt Sony trudno żeby odpowiedział na temat lampy błyskowej nie będącej produktem Sony