anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał to rozwiązanie do Ja też

profile.country.PL.title
olo_mistrzu
Użytkownik

Problem nr 2. 

Co do cloudingu... miałem to samo i po około 9 miesiącach w lewym górnym rogu zauważyłem jaśniejszy obszar na czarnym ekranie (tylko przy włączaniu tv lub przełączaniu kanałów - widoczne tylko w całkowitym zaciemnieniu) zluzowałem wszystkie śruby z tyłu tv, wziąłem szmatkę z mikrofibry, wyczyściłem matrycę na zluzowanych śrubach - nie naciskaj, tylko wytrzyj matrycę z kurzu.  U mnie matryca się jakby rozprężyła, dokręciłem śruby do pierwszego delikatnego oporu. NIe ruszałem śrub od ramki, tylko te, do których masz dostęp po zdjęciu maskownic z tyłu tv.  Cloudingu nie ma :)... Odpuść sobie serwis, zrobią jedno, spieprzą drugie, porysują ramkę, albo ułamią jakiś plastik. Clouding był widoczny tylko przy przełączaniu kanałów i przy włączaniu tv. Kiedy oglądasz tv śmiga wygaszanie i tego nie było widać. Mi to nie przeszkadzało, ale zrobiłem jak napisałem wyżej i gitara :). Pamiętaj, że to krawędziowe podświetlenie, ale samo wygaszanie robi świetną robotę i niweluje niedoskonałości krawędziowgo podświetlenia. Powinni włączyć wygaszanie na stałe, nawet podczas włączania TV i przełączania kanałów, wtedy nie widzielibyśmy tego.

Problem nr 4.

Czy KODI 17.6 odtwarza treści HDR i 4K?

Nie wiem, nie znalazłem takich źródeł za free :). 

Jak i czy można wymusić, że po naciśnięciu przycisku Action MENU podczas odtwarzania filmu otworzy się górna belka i będzie można ustawić parametry obrazu bez wychodzenia do listy filmów w KODI.

Zawsze wychodzi do listy filmów po naciśnięciu Action menu, też mnie to denerwuje. Ustawienia Kodi - na you tube poszukaj, wychodzą coraz to nowe filmiki z instruktażem.

Największym problemem tego tv jest android, który dalej kuleje.... jak problem to resecik, albo czyszczenie pamięci jak to radzi Sony...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Kto dodał to rozwiązanie do Ja też