Podziel się wrażeniami!
Dziś pobrała się u mnie i zainstalowała aktualizacja softu:
PKG4.005EUA-104
Na razie na stronie Sony brak informacji o tej aktualizacji i co ona przynosi...
Zaraz zobaczę u siebie Zauważyłeś jakieś zmiany? Informacja na stronie pojawia się później..
Szczerze powiedziawszy nie widzę wielkich zmian- pewnie kolejna zmiana, która wprowadza zmiany głównie niewidoczne dla użytkownika.
W usługach internetowych- pojawiła się ikona Berliner Philharmoniker (znane z odtwarzaczy Blu-ray) - mam wrażenie, że jej wcześniej nie było oraz podział na pliki muzyczne i resztę.
I tyle widzę na tą chwilę...
Ja mam EX725, oprogramowanie jest to samo. Jeszcze nie miałem czasu bliżej przyjrzeć się działaniu telewizora po aktualizacji. Na pierwszy rzut oka nie zauważyłem nowych funkcji. Jednak telewizor, nawigowanie po menu wydaje się sprawniejsze.
Po cichu liczyłem, że może dodane zostaną jakieś funkcje zaimplementowane w HX750 - głównie google... No i obsługa divx HD... No cóż, jak nie teraz, to może w przyszłości...
Co do memu, jak się przyjrzeć, rzeczywiście jak by płynniej można było się poruszać...
Nie wiem jak jest obecnie z aktualizacją i czy coś pod tym względem zmieniło się, ale od czasu wprowadzenia aktualizacji sieciowych telewizorów BRAVIA, aktualizacje dotyczyły usprawnień bieżącej funkcjonalności, a nie dodawania nowej (tej której nie było w specyfikacji telewizora). Chociaż niedawno była aktualizacja dodająca więcej widżetów, czyli "krok w bardzo dobrą stronę". Nic, trzeba poczekać i zobaczyć. Osobiście mam nadzieję, że jeśli nie ma ograniczeń technologicznych (aktualizacje nie wymagają zmian sprzętowych), to będzie jak najwięcej nowych możliwości, w starszych modelach. Mi marzy się rozszerzenie platformy Opera Store Jeśli starsze modele otrzymałyby takową aktualizację, wtedy system ten na pewno szybciej byłby spopularyzowany. Więcej osób posiadałoby możliwość korzystania z niej, co za tym idzie było by więcej ciekawych aplikacji do ściągnięcia. Tylko pytanie, czy nie wymaga to użycia dodatkowej pamięci, innego "systemu operacyjnego", czy dodatkowej elektroniki...
Witam
Posiadam model 40NX720
Dziś telewizor pobrał najnowszą aktualizację. Do telewizora mam również podpiętą podstawę z głośnikami. Z RADOŚCIĄ informuję, że aktualizacja rozwiązała szeroko poruszany na forum Problem braku dźwięku z podstawy przy uruchamianiu (włączaniu) telewizora. O DALSZYCH spostrzeżeniach poinformuję jak najszybciej.
Choć nie mam podstawy i wiem, że się powtarzam ciągle (choruję na nią strasznie ) to cieszę się, że firma Sony wzięła sobie do serca różne wypowiedzi, czy to na forach, czy to jakieś e-maile z pretensjami i poprawiła w nowym sofcie problem z podstawą. Niewątpliwie będzie to straszne ułatwienie życia dla użytkowników jak i "przyszłych użytkowników" do których się zaliczam .
Po długim testowaniu nowego oprogramowania oto moje spostrzeżenia:
1. Za każdym razem gdy ukazuje się nowy soft do TV, po instalacji i ponownym włączeniu TV WSZYSTKIE DŹWIĘKI (przy włączaniu TV i logo SONY na czarnym tle, dźwięki menu gdy się po nim normalnie poruszamy, a także dźwięki w aplikacjach np. przeglądarka internetowa i wprowadzanie tekstu czy BRAVIA INTERNET VIDEO) są przesyłane i odtwarzane przez podstawę. ALE gdy wyłączymy TV i uruchomimy 2 i każdy następny raz DŹWIĘKI PRZESTAJĄ BYĆ ODTWARZANE W PODSTAWIE. Wniosek: sprzętowo nie ma żadnych problemów, to oprogramowanie jest niedopracowane i nieprzemyślane.
2. Nadal nie dostaliśmy obsługi wtyczki ADOBE FLASH PLAYER. Pocieszeniem może być obsługa przez TV standardu HTML 5.0 Ale kiedy Internet przejdzie na tworzenie stron w tym formacie nie wiadomo.
3. Poprawiła się wydajność i obsługa menu, aplikacji i innych funkcji TV. Wcześniejsze wersje oprogramowania z dłuższym użytkowaniem powodowały zawieszanie się tv i długie reakcje na daną komendę lub proces.
Na tą chwilę więcej uwag nie mam. Jak coś znajdę dam znać.
lucasfan napisał(a):
P
2. Nadal nie dostaliśmy obsługi wtyczki ADOBE FLASH PLAYER. Pocieszeniem może być obsługa przez TV standardu HTML 5.0 Ale kiedy Internet przejdzie na tworzenie stron w tym formacie nie wiadomo.