Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jest to mój pierwszy post na tym forum, a od mnogości for na forum.sony.pl nie do końca jestem pewien czy wybrałem dobre miejsce na mój wątek - tak więc proszę o odrobinę wyrozumiałości.
Sprawa dotyczy się połączenia Sony KDL-46-ex52 oraz Playstation 3. To, że fajnie jest je spiąc za pomocą HDMI to wiem, bravia sync też została opanowana. Jednak w telewizorze mam włączoną opcję usypiania telewizora po X czasie co jest wygodne np. gdy zasnę czy wyjdę z domu a TV sobie miałby grać bez potrzeby. Jednak irytuje mnie niesamowicie gdy gram, toczę zaciekłą bitwę, wyścig cokolwiek i pojawia mi się na tv informacja, że telewizor zostanie za chwilę wyłączony. Pojawia się u mnie panika, że gdzie jest pilot - a często jest to bardzo trudna misja jeśli chodzi o odnajdywanie pilota - w celu naciśnięcia czegokolwiek na pilocie. Zatem moje pytanie jest następujące. Czy jest możliwość aby konsola informowałą telewizor iż gracz aktualnie torturuje pada i aby ten nie wyłączał się sam z siebie bez wyłączania funkcji usypiania w samym telewizorze ?
stubb napisał(a):
Polecam zlać się z tłem jak pan pośrodku
przeqpiciel napisał(a):
Tak, prawda. Jest to ex520. Czujnik niby wbudowany ? A mogę go jakoś przetestować ?
wlasnie potweirdzilem telefonicznie w pomocy technicznej sony iz moj telewizor ( kdl 46 ex520 ) nie posiada czujnika obecnosci
Mogłeś również sprawdzić na stronie www.sony.pl
http://img255.imageshack.us/img255/6121/46ex520czujnikobecnoci.jpg
Rzeczywiście nie ma w tym modelu czujnika obecności .