anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Domowa sieć DLNA problem

profile.country.pl_PL.title
arnoldpe
Początkujący

Domowa sieć DLNA problem

Witam

Siedze nad problemem drugi dzień. Przeczytałem kilkadziesiąt wątków i nic. Zainstalowałem i udostępniłem kilka serwerów m.in. PS3, All Media Server, All Share Server, Windows Media Player 11 i nic

TV: Sony Bravia KDL-32EX650

Router wifi: TP-LINK TL-WR740N

Komputer Toshiba Stellite system VISTA

TV jest połączony do internetu przez Wifi z routerem i wszystko działa poprawnie można śmigać po necie przez TV.

Komputer także podłączony przez wifi do TP-Link i wszystko śmiga

Chciałem udostępnić pliki z komputera do TV i nie mogę tego obejść. Jedyne co udało się zrobić to doprowadzić do tego, że TV znalazł dwa serwery jednak połączenie zakańcza niepowodzeniem.

Na TV pokazują się dwa serwery z tym samym IP 192.168.0.101 NIEPOWODZENIE.

IP mam dynamiczne.

Problem jest także w tym, że np PS3 nie widzi TV. W załączeniu ustawienia TPLink, wszystkie serwery widoczne na komputerze oraz zrzut z PS3.

Pomóżcie, bo już poległem po całości.

Dziękuję

3 ODPOW. 3
stubbs.
Użytkownik

Jedyne co przychodzi mi do głowy to podpowiedź abyś sprawidził ustawienia zapory systemowej w systemie operacyjnym (zapewne masz Windowsa).

O jakim rozszerzeniu i jakiej wielkości chcesz udostępnić pliki? Do tego jeszcze jedno pytanie o prędkość i stabilność łącza.

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

Oprócz tego sprawdź czy antywirus nie blokuje, oracz czy inne programy ( jakaś dodatkowa zapora etc.) Oraz oczywiście uruchamiaj serwery na komputerze jako administrator.

stubbs.
Użytkownik

Wszelakie ustawienia do serwerów znajdziesz w tych linkach (nie będę kopiował tekstu bo chyba nie ma sensu powielać info na forum):

dla PS3MS

http://www.sony-europe.com/discussions/thread/181593?start=0&tstart=0

dla WMS

http://www.sony-europe.com/discussions/thread/181533?tstart=0

Życzę miłego grzebania w ustawieniach :smileyhappy:.

Na początku ustawiania serwerów każdy ma duuuży problem ale jak raz Ci wyjdzie to będziesz wiedział już na całe życie o co w tym chodzi.

Pozdrawiam Stubb