Podziel się wrażeniami!
Witam,
jestem nowym uczestnikiem tego forum. Do napisania skłoniła mnie sytuacja związana z czyszczeniem obudowy mojego sony bravia Ponad tydzień temu zakupiłem sobie upragniony telwizor
SONY KDL 32 EX421
Po tygodniu użytkowania uważam, że dokonałem słusznego wyboru - wszystko wg mnie ma ten telewizor co powinien mieć ale jest małe ale... no właśnie.
Otóż w sklepie gdzie kupowałem tv usłyszałem, że do zestawu będzie dołączona szmatka do czyszczenia telewizora. Po rozpakowaniu sprzętu szmatki nie było (ale nie mam o to pretensji). Po kliku dniach od kupna przy robieniu porządków w pokoju zakurzyła się obudowa więc postanowiłem ją wyczyścić taką samą metodą jaką czyszczę monitor LCD do kompa (ręcznik papierowy), wyczyściłem ją i wszystko było w porządku - czyściutka - dopóki nie przyjżałem się obudowie pod światło i osłupiałem z wrażenia - cała obudowa po czyszczeniu ma takie mikrorysy, że aż strach pomyśleć - normalnie tor wyścigowy.
Czytałem trochę to forum i było kilka wypowiedzi na ten temat odnośnie plazm ale może dzięki komuś kto miał praktykę z tego typu sprawami w SHARPACH uda mi się usunąć te mikrorysy.
Z daleka ich nie widać i przy oglądaniu telewizji nie przeszkadzają (dzięki bogu nie przejechałem ekranu!!!!), ale może ktoś poważnie dał sobie z tym radę i usunął je. Do proponowanych past polerskich tych do komórek nie mam za bardzo zaufania, abym nie pogorszył sprawy.
Dokladnie opisuje co i jak:
opis usterki:
Zadrapanie,zarys,zarysowane,zdarcie,zdrapany czarny srebny kolor wzornictwo sony,logo sony czyms to mozna zrobic?dorada i pomoc czekam na odp.pozdrawiam
O kurcze, ale narobiłeś sobie zabawy.
Ja szczerze mówiąc nie ruszałbym tego "problemu" bo możesz narobić sobie większych rys (lub głębszych jak kto woli). Pasta polerska jak pewnie wiesz, działa na zasadzie ścierania poprzez mikrogranulki (tak samo działa papier ścierny jak i pasta do zębów).
Chyba nikt na forum nie będzie na tyle odważny aby Ci radzić coś mądrego w tej sytuacji, bo chyba nikt nie przebolałby tego gdybyś narobił sobie większego problemu z większymi rysami.
Środków wypełniających również nie polecam do takich zabiegów.