Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie odnośnie odtwarzania filmów z usb. Wiem że nie mogą przekroczyć 4GB.
Konwertuje w mpeg4 z filmami poniżej 3 godzin jest ok natomiast zauważyłem że kiedy film przekroczy 3 godziny odtwarza go ok 30-40 minut po czym jest komunikat : odtwarzanie niemożliwe. Czy to jest jakaś wada czy może kolejne ograniczenie które sony wymyśliło. Proszę o odpowiedź
llor15 napisał(a):
Mam pytanie odnośnie odtwarzania filmów z usb. Wiem że nie mogą przekroczyć 4GB.
Konwertuje w mpeg4 z filmami poniżej 3 godzin jest ok natomiast zauważyłem że kiedy film przekroczy 3 godziny odtwarza go ok 30-40 minut po czym jest komunikat : odtwarzanie niemożliwe. Czy to jest jakaś wada czy może kolejne ograniczenie które sony wymyśliło. Proszę o odpowiedź
No jest to dziwne z tym komunikatem, ale potwierdzam że faktycznie tak jest. Walczyłem z tym na różne sposoby, ale nic nie wyszło. Jedyne co rozwiązało problem to dzielenie pliku na dwie części.
jeśli chodzi o 4GB to rzeczywiście po sformatowaniu na exFAT mogę wrzucić film większy niż 4GB ale podczas próby otworzenia filmu od razu mam komunikat: odtwarzanie niemożliwe
Filmy odtwarzam z komputera i pliki mogą być oczywiście większe, ale te dłuższe filmy i tak nie działały poprawnie, dlatego je dzieliłem.
możesz mi powiedzieć jakim programem dzieliłeś film? Ja użyłem yamba i niestety po jakimś czasie dialogi wyprzedzają obraz
Nie używałem konkretnego programu do dzielenia, ponieważ dodatkowo jeszcze potrzebowałem konwertować filmy. Używałem płatnego programu E.M. Total Video Converter i tam można wybrać przedział od-do jaki ma być brany pod uwagę podczas konwersji.
Total Video Converter jest naprawdę dobrym narzędziem do konwersji. Posiada sporo możliwości, a moim zdaniem co najważniejsze, można nim konwertować pliki do np .avi ale używając różnych kodeków.
Jest bardzo dobrym narzędziem
Z tvc korzystałem już sporo czasu, ale wcześniej nie zwróciłem uwagi na wybór czasu. Program faktycznie jest najlepszym konwerterem z jakiego korzystałem lecz czasami zdarza się że konwersja zawiesi się na 98-98% i nic z tym nie da się zrobić. Czy też tak macie ?