Podziel się wrażeniami!
Firmware w telewizorze najnowszy, aktualizacja wykonana 2 dni temu.
Po jej wykonaniu zaczęły się kłopoty z zawartością internetową.
Na początku Youtube działał, na następny dzień - pojawia się komunikat z tytułu tematu.
Odświeżanie zawartości internetowej nic nie dało - miałem przy tym zapętlenie się funkcji telewizora pomogło dopiero wyłączenie z prądu. Dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych poskutkowało pozytywnie. Wczoraj działało, dzisiaj chwilę też. A przed chwilą znowu "usługa jest chwilowo niedostępna ..."
Zaczyna mnie to coraz bardziej irytować. Co robić ?
Downgrade firmware czy czekać na akutalizację ?
Nie chcę znowu robić resetu ustawień bo jak widać działa to tylko na chwilę.
Korzystam głównie z Youtube'a (bez dodatkowej funkcjonalności typu subskrypcje, ocenianie, logowanie - tylko wyszukiwanie i oglądanie).
(Ipla i inne serwisy tak samo nie działają)
Powiedz w jaki sposób łączysz telewizor z internetem? Przyczyna może moim zdaniem leżeć w słabej stabilności łącza.
Chyba masz rację, bo przed chwilą sprawdziłem i działa. Telewizor podłączony kablowo, ale internet mobilny i faktycznie może to być to. Ale będę dalej obserwował.
Zastanawiam się czy zawartość internetowa nie jest obsługiwana pośrednio - z pomocą zdalnego serwera Sony...
Zawartość internetowa jest przydzielana po IP i zależnie od kraju jest inna, więc w sumie jakiś "nadzór" pewnie jest. Internet mobilny nie jest najstabilniejszy, a przy korzystaniu z takich usług ważne jest, aby nie było problemów z łączem.