Podziel się wrażeniami!
Witam,
nie wiem jak to dokładnie opisać, ale dziś podczas transmisji meczu euro, komentator powiedział że TVP wprowadziło jakiś bajer, że można widziec podczas meczu to co oni na stanowisku komentatorskim (statystyki ect), tylko trzeba mieć TV z jakąś tam funkcją.
Niestety nie dosłyszałem o jaką to funkcję chodzi, ani jak to ustawić. oraz nie wiem czy ex720 to w ogóle posiada. dodam że odbieram tylko naziemną telewizje cyfrową (jeszcze żadnej cyfry nie podlączyłem), a kanały TVP na euro są w HD
czy ktoś sie orientuje w temacie?
pozdr
Jeśli dobrze rozumiem o co mogło chodzić komentatorom to jest to hybrydowa telewizja.
https://forum.sony.pl/viewtopic.php?p=230715#p230715
soss napisał(a):
Witam
Dziś włączyłem testowo tą usługę w modelu kdl-40ex725 jeśli mamy ustawiony już tv to
1. home --> ustawienia-->ustawienia systemowe--->automatyczna inicjalizacja potwierdzamy ok
2. kolejno język POLSKI --> kraj wybieramy NIEMCY--->zegar _--> kanały jeśli ktoś nie chce analogowych to ominąć krok a wyszukać później cyfrowe.
3. inicjalizacja aplikacji interaktywnej jest aktywna i na kanałach naziemnych DVB-T tvp1 hd i tvp2 usługa działa
Wady?
skasowanie ustawień obrazu, dźwięku wyszukanych kanałów naziemnych i sat. uwaga! poprzez tuner sat dostępny jest na szybko tylko SKY DEUTSCHLAND bez cyfry+ i n
w czasie działania usługi brak możliwości zmiany kanału z klawiatury numerycznej pilota (działa dopiero po wciśnięciu na pilocie EXIT)ale normalnie można zmienić plus minus brak polskich czcionek w teletext. Niekiedy biały pasek przewiania z prawej strony ekranu
Osobiście uważam że usługa narazie nic ciekawego nie wnosi (zbyt mało inf. dotyczących wydarzeń sportowych)
dzieki
przerzucam sie na tamten wątek, ten możliwi do skasowania,
pozdr