Podziel się wrażeniami!
Mam takie pytanie. Po co sony daje 5-letnią gwarancją jeśli nie radzi sobie z naprawami gwarancyjnymi? W salonie SONY CENTER Rzeszów nie da się uzyskać informacji o zakładach serwisowych tylko odsyłają na stronę internetową sony. A tam żadnych informacji na ten temat. Gdy w końcu udało mi się znalezć firmę SANSERWIS,to okazało się że nie dysponują częściami zamiennymi i ciągle przekładają termin naprawy gwarancyjnej. Ostatni wynik - 5 dni czekania od chwili zgłoszenia i nie jest to termin ostateczny. Omijajcie firmę SONY szerokim łukiem - ja na pewno tak zrobię.
Witaj
Zupełnie nie rozumiem postów gdzie najpierw zadaje się pytanie, potem samemu udziela się na nie odpowiedzi, a na końcu wyciąga wnioski...
Większość firm w Polsce ma taki sam system napraw jak Sony, ba! często jest tak, że owe firmy serwisowe naprawiają urządzenia dla wielu producentów.
Proszę się nie dziwić, że salon Sony Centre odsyła na stronę Sony - takie są procedury i tak postępują duże korporacje elektroniczne i większość firm posiadających certyfikaty typu ISO. Łatwiej zapanować nad całością zgłoszeń, procedurami itp.
Poza tym twierdzenie, że Sony nie radzi sobie z naprawami jest nadużyciem, w dodatku nie popartym jakimikolwiek danymi. Każde zgłoszenie ma ustalony czas realizacji naprawy. Sony dąży do tego by ten czas był maksymalnie krótki.
Dla mnie oferta 5 lat gwarancji na pewno jest podstawą aby polecić zakup Bravii.
Jest to bowiem gwarancja PRODUCENTA, co dla Klienta powinno mieć większe znaczenie, niż opatrzone wieloma kruczkami prawnymi "gwarancje SUPER"/ubezpieczenia oferowane przez sprzedawców.
I na koniec. Każdy sprzęt, każdego producenta może się zepsuć. To tylko elektronika.
Znacznie bardziej wolę mieć zapewnioną naprawę gwarancyjną przez 5 lat, niżby płacić po upływie 2 lat za serwis innej marki.
Pozdrawiam,
Problem w tym, że miałam zapowiedziane już dwie wizyty serwisanta i obie odwołane telefonicznie w oststniej chwili właśnie z powodu braku części. A ja musiałam zwalniać się z pracy. Co prawda przy drugiej odwolanej wizycie zaproponowano mi odbiór odbiornika do sewisu, ale boję się że wówczas naprawa będzie trwała w nieskończoność a Euro juz w piątek. Co do 5-letniej gwarancji. Zachęciła mnie do zakupu Sony chociaż był droższy od innych firm i liczylam na jakość Sony. Jak widać nie warto było przepłacać bo i jakość wyrobu (który się zepsuł) i jakość obsługi - sam pan stwierdził że jest to standard we wszystkich firmach - nie odbiegają od producentów tańszego sprzętu.
sobieska napisał(a):
sam pan stwierdził że jest to standard we wszystkich firmach - nie odbiegają od producentów tańszego sprzętu.
Ale przecież Sony procedur serwisowych nie ma żadnych - a jeżeli są to po to jest Sony Center żeby o nich szczegółowo poinformować a nie odsyłać na stronę internetową.
A proszę zaproponować komuś nie będącym informatykiem i niezwiązanym z Sony znalezienie takiej procedury. Ja nie potrafiłam. Albo w zakładce pomoc-naprawa i gwarancja znalezienie adresów i telefonów punktów serwisowych - tez nie potrafiłam znalezć.
sobieska napisał(a):
A proszę zaproponować komuś nie będącym informatykiem i niezwiązanym z Sony znalezienie takiej procedury. Ja nie potrafiłam. Albo w zakładce pomoc-naprawa i gwarancja znalezienie adresów i telefonów punktów serwisowych - tez nie potrafiłam znalezć.
a w przypadku mojej brawii kdl40s5600k jest komunikat produkt nie może byc zarejestrowany - i co wtedy?
Proszę użyć następującego symbolu w wyszukiwarce KDL-40S5600 - sprawdziłem i nie ma problemu z rejestracją.
Czy możesz napisać, gdzie zakupiłaś swoją Bravię??
W Euro Agd w Rzeszowie, w lutym 2010 był rejestrowany w sony i dostałam na maila do wydruku gwarancję extra
Sam widzisz jakie to skoplikowane. Brak kreseczki uniemozliwia rejestacje