anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HbbTV a Sony 40nx720???

profile.country.pl_PL.title
Dario30
Początkujący

HbbTV a Sony 40nx720???

Czy będzie aktualizacja dająca możliwość odbioru HbbTV???

23 ODPOW. 23
stubbs.
Użytkownik

A ja mam do Ciebie pytanie jak ją podłączyłeś u siebie na tym modemie (hułałeju :c34 ) z iPlusa?

Pozdrawiam Stubb
Dario30
Początkujący

Niestety nie obeszło się bez routera. Próbowałem na tysiąc sposobów połączyć bezpośrednio TV z lapkiem przewodowo (skrętka skrosowana) oraz robiąc z lapka router (sieć bezprzewodowa), nawet z Noki E52-1 zrobiłem router i nic. Jedynym rozwiązaniem na chwilę obecną (ale jeszcze będe próbował innych w przyszłości) jest zakup routera najlepiej 3G, ale w moim przypadku zrobiłem tak:
- router (jakiś stary) spiąłem z lapkiem skrętką zwykłą (wyj.lapka.RJ45-wej.routera.RJ45)
- oczywiście w lapku modem hułałejka E367
- router połączyłem bezprzewodowo z TV
- w kompie po podłączeniu kabla RJ45 do karty sieciowej automatycznie znalazło połączenie przewodowe - pisało sieć niezidentyfikowana ale tym nie trzeba się przejmować.
- dalej koniecznym było dla sieci przewodowej (karty sieciowej) udostępnienie sieci internetowej, czyli wejść we właściwości połączenia internetowego - zakładka udostępnianie - ptaszek obok zezwalaj innym użytkownikom... i wybrać z listy rozwijalnej naszą sieć przewodową. Uwaga! Nie robić połączenia mostkowego bo i tak nie zadziała.
- dalej to już tylko krok po kroku w TV - wszystko z automatu bez wpisywania czegokolwiek czyli sieć bezprzewodowa - wybrać router - automatycznie i powinno połączyć - mi się udało.
Pozdr,

Mylagos
Użytkownik

Bardzo dobrze, że działa :) Router jest zwykle najlepszym rozwiązaniem, choć nieraz to jedno urządzenie więcej, ale za to masz więcej możliwości - np podłączenie do internetu wielu urządzeń.

Zimny_
Użytkownik

O proszę :D Ciekawe rozwiązanie, trochę skomplikowane - ale dojście do tego na pewno wiązało się z dużą satysfakcją :thumbsup: