Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie - jaki najlepiej model smartfona sony zakupić by prawidłowo działał z aplikacją sterującą telewizorem sony bravia. Mam ten telewizor i muszę również kupić smartfon więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie sony - a może innej firmy tylko nie wiem jak z kompatybilnością. Gdyby ktoś miał większe doświadczenie to bardzo proszę o odpowiedź. Dodam również że interesuje mnie tańsza wersja smartfona.
Smartfon może być zarówno Sony jak i innej firmy - najważniejsze aby miał system Android, na którym będziesz mógł zainstalować darmową aplikację.
Jak dobrze pamiętam Android nie może być starszy jak 2,5,1 - przy nowych smartfonach masz zazwyczaj 4.x więc tutaj nie ma problemu z połączeniem urządzeń.
Dokladnie tak jak pisze stubbs. wystarczy kazdy obecny telefon z Androidem.
Do pelni szczescia i mozliwosci sterowania TV to np. taki najnowszy tablet od Sony Tablet Z który ma dodatkowo wbudowany port podczerwieni którym mozesz w pelni sterowac TV jak i calym innym sprzetem w domu innych firm i co wazne mozna normlanie wlaczac TV gdzie w przypadku smartphona bez portu podczerwieni nie jest mozliwe z tego co sprawdzalem, no chyba ze cos uleglo zmianie ale nie sadze.
Message was edited by: Peter.Mac
Nic nie uleglo zmianie w tej kwestii. Obydwa urządzenia muszą być włączone aby można było je sparować.
Poniżej linki do zapoznania się z aplikacjami:
Media Remote
TV SideView