anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kdl-32ex650

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
V0ltage
Początkujący

kdl-32ex650

Witam,

mam problem, zakupiłem telewizor sony kdl-32ex650 oraz router d-link dir-600. Na ruterze nie blokowałem żadnych portów itd.(czysta konfiguracja). TV ma wbudowana karte wifi. Z ruterem łącze się bezproblemowo komputerem (kabel) oraz przez wifi, również telefonem komórkowym nie ma żadnego problemu żeby połączyć się z ruterem i co ważne korzystać z internetu. TV łączy się z ruterem, uzyskuje wszystkie dane przez dhcp , parametry wszystkie się zgadzają. Próba pingu z kompa na tv przynosi odpowiedzi o dobrych czasach ale gubi czasem 1 lub 2 pakiety mimo to. Zrobiłem update firmware do najnowszego a mimo tego wszystkiego nie uzyskuje połączenia z internetem pomimo ze lacze sie z ruterem i stan jest jako ok. Błąd który sie pojawia przy probie korzystania z video albo www to "Sony <2123>." Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów.

pozdrawiam,

Vol.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
V0ltage
Początkujący

dzięki za próbe pomocy ale jak już pisałem wszystko zostało sprawdzone wcześniej pod każdym kątem równiez opisanym przez Ciebie , Na przyszłość dla innych podpowiadam że zadzwoniłem na infolinie, okazało się że kod błędu oznacza za wolny dostep do interentu. Łącze jakie posiadam to 25Mb/s także to było nie możliwe więc skierowali mnie na serwis, po zgloszeniu online na serwis i opisaniu problemu zamówili nową płyte główną. W ciągu 4 dni przyjechał serwisant , wymenił na miejscu płytę głótą TV i wszystko działało ! :

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
stubbs.
Użytkownik

Najpierw zacznij od ponownego skonfigurowania sieci zgodnie z filmem

http://www.youtube.com/watch?v=wr6Ld2e2axY

w którym dość "łopatologicznie" pokazano co i jak zrobić. Jedyne rozwiazanie jakie przychodzi mi do głowy to takie, że Twój router blokuje możliwość połączenia Bravii z internetem. Sprawdzałeś swoje wszystkie ustawienia w routerze, zabezpieczenia, hasła, zapory systemowe etc?

Message was edited by: stubbs.

Pozdrawiam Stubb
V0ltage
Początkujący

dzięki za próbe pomocy ale jak już pisałem wszystko zostało sprawdzone wcześniej pod każdym kątem równiez opisanym przez Ciebie , Na przyszłość dla innych podpowiadam że zadzwoniłem na infolinie, okazało się że kod błędu oznacza za wolny dostep do interentu. Łącze jakie posiadam to 25Mb/s także to było nie możliwe więc skierowali mnie na serwis, po zgloszeniu online na serwis i opisaniu problemu zamówili nową płyte główną. W ciągu 4 dni przyjechał serwisant , wymenił na miejscu płytę głótą TV i wszystko działało ! :

stubbs.
Użytkownik

Świetna informacja :slight_smile: !

Całe szczęście w nieszczęściu, że tak szybko udało się zlokalizować przyczynę Twoich problemów z Bravią.

Rzeczywiście, prędkość 25Mb/s z dużą nawiązką wystarczy aby całość instalacji działała płynnie. U mnie jest realne (stałe) 13Mb/s i w zupełności to wystarcza.

Myślałeś może nad zakupem rozszerzonej gwarancji? Ze standardowej 2-letniej rozbudowuje ją do 5-letniej gwarancji z serwisem producenta.

Taka przyjemność kosztuje różnie - w zależności od modelu TV, a nazywa się SERWIS EXTRA:

http://www.sony.pl/hub/sony-centre/5/serwis-extra

Oraz lista, gdzie można wykupić taką usługę:

http://www.sony.pl/dealerlocator/search/shop/sony_center

P.S. serwis producenta, a serwis w sklepie w którym kupuje się TV to dwie różne rzeczy [najczęściej]. Można tutaj również wyróżnić coś takiego jak ubezpieczenie TV zamiast serwisu [po okresie 2 lat].

Pozdrawiam Stubb
V0ltage
Początkujący

dzięki, serwis mnie poinformował o takiej możliwości.

Message was edited by: V0ltage