Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem, zakupiłem telewizor sony kdl-32ex650 oraz router d-link dir-600. Na ruterze nie blokowałem żadnych portów itd.(czysta konfiguracja). TV ma wbudowana karte wifi. Z ruterem łącze się bezproblemowo komputerem (kabel) oraz przez wifi, również telefonem komórkowym nie ma żadnego problemu żeby połączyć się z ruterem i co ważne korzystać z internetu. TV łączy się z ruterem, uzyskuje wszystkie dane przez dhcp , parametry wszystkie się zgadzają. Próba pingu z kompa na tv przynosi odpowiedzi o dobrych czasach ale gubi czasem 1 lub 2 pakiety mimo to. Zrobiłem update firmware do najnowszego a mimo tego wszystkiego nie uzyskuje połączenia z internetem pomimo ze lacze sie z ruterem i stan jest jako ok. Błąd który sie pojawia przy probie korzystania z video albo www to "Sony <2123>." Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów.
pozdrawiam,
Vol.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
dzięki za próbe pomocy ale jak już pisałem wszystko zostało sprawdzone wcześniej pod każdym kątem równiez opisanym przez Ciebie , Na przyszłość dla innych podpowiadam że zadzwoniłem na infolinie, okazało się że kod błędu oznacza za wolny dostep do interentu. Łącze jakie posiadam to 25Mb/s także to było nie możliwe więc skierowali mnie na serwis, po zgloszeniu online na serwis i opisaniu problemu zamówili nową płyte główną. W ciągu 4 dni przyjechał serwisant , wymenił na miejscu płytę głótą TV i wszystko działało ! :
Najpierw zacznij od ponownego skonfigurowania sieci zgodnie z filmem
http://www.youtube.com/watch?v=wr6Ld2e2axY
w którym dość "łopatologicznie" pokazano co i jak zrobić. Jedyne rozwiazanie jakie przychodzi mi do głowy to takie, że Twój router blokuje możliwość połączenia Bravii z internetem. Sprawdzałeś swoje wszystkie ustawienia w routerze, zabezpieczenia, hasła, zapory systemowe etc?
Message was edited by: stubbs.
dzięki za próbe pomocy ale jak już pisałem wszystko zostało sprawdzone wcześniej pod każdym kątem równiez opisanym przez Ciebie , Na przyszłość dla innych podpowiadam że zadzwoniłem na infolinie, okazało się że kod błędu oznacza za wolny dostep do interentu. Łącze jakie posiadam to 25Mb/s także to było nie możliwe więc skierowali mnie na serwis, po zgloszeniu online na serwis i opisaniu problemu zamówili nową płyte główną. W ciągu 4 dni przyjechał serwisant , wymenił na miejscu płytę głótą TV i wszystko działało ! :
Świetna informacja !
Całe szczęście w nieszczęściu, że tak szybko udało się zlokalizować przyczynę Twoich problemów z Bravią.
Rzeczywiście, prędkość 25Mb/s z dużą nawiązką wystarczy aby całość instalacji działała płynnie. U mnie jest realne (stałe) 13Mb/s i w zupełności to wystarcza.
Myślałeś może nad zakupem rozszerzonej gwarancji? Ze standardowej 2-letniej rozbudowuje ją do 5-letniej gwarancji z serwisem producenta.
Taka przyjemność kosztuje różnie - w zależności od modelu TV, a nazywa się SERWIS EXTRA:
http://www.sony.pl/hub/sony-centre/5/serwis-extra
Oraz lista, gdzie można wykupić taką usługę:
http://www.sony.pl/dealerlocator/search/shop/sony_center
P.S. serwis producenta, a serwis w sklepie w którym kupuje się TV to dwie różne rzeczy [najczęściej]. Można tutaj również wyróżnić coś takiego jak ubezpieczenie TV zamiast serwisu [po okresie 2 lat].
dzięki, serwis mnie poinformował o takiej możliwości.
Message was edited by: V0ltage