anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32W655A problem z USB

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
bartek012
Początkujący

KDL-32W655A problem z USB

Tak jak w temacie: problem z portem USB.

Po podłączeniu pamięci USB pokazuje się komunikat "Nie rozpoznano urządzenia..."

Podłączałem komórkę jak i pendrive (używałem opcji podłącz pamięć masową). Niestety żadne urządzenie nie zostało rozpoznane.

W instrukcji "i'manual" doczytałem że w : "home>podłączone urządzenia> " powinno być urządzenie nazwane

USB lecz takie w menu nie istnieje. Tu pojawiają się pytania : Czy tak powinno być (nie być tej ikony w

"podłączone urządzenia") czy też to błąd w oprogramowaniu ? Czy ten telewizor nie może odtwarzać nie

zarejestrowanych urządzeń ("Zarejestruj urządzenie USB - Funkcja jest aktualnie nieobsługiwana przez

dostawców usł. internet. wideo.") czy też port USB nie służy do odtwarzania plików multimedialnych tylko do

nagrywania na przenośne dyski filmów ?.

Tagi (1)
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

jeszcze nie testowałem tego modelu, lecz według specyfikacji technicznej port USB ma możliwość odtwarzania multimediów. Telewizor również odczytuje FAT32, exFAT, NTFS. Inni forowicze posiadający ten model potwierdzają, USB działa poprawnie, co najważniejsze - również z NTFS. W takim przypadku po podłączeniu pamięci przenośnej telewizor powinien wykrywać ją. Czasami pamięci przenośne potrafią być nie wykrywane w różnych urządzeniach. Polecam na nowo sformatować ją w systemie który preferujesz i jest kompatybilny z W6, po tym spróbować podłączyć ponownie. Jeśli nie pomoże, spróbuj podłączyć inną pamięć / dysk zewnętrzny i zobaczyć czy działa.

Message was edited by: Zimny_

Spóźniona odpowiedź, coś mi przeglądarka szwankuje..

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
bartek012
Początkujący

Dziękuję za to pytanie.
Po podłączeniu pendrive'a do laptopa w celu sprawdzenia formatu okazało się że jest zepsuty.

Natomiast sprawny pendrive jest odczytywany przez telewizor oraz w menu po podłączeniu pendrive pojawiła się ikonka USB.

Temat do zamknięcia.

Zimny_
Użytkownik

Witaj,

jeszcze nie testowałem tego modelu, lecz według specyfikacji technicznej port USB ma możliwość odtwarzania multimediów. Telewizor również odczytuje FAT32, exFAT, NTFS. Inni forowicze posiadający ten model potwierdzają, USB działa poprawnie, co najważniejsze - również z NTFS. W takim przypadku po podłączeniu pamięci przenośnej telewizor powinien wykrywać ją. Czasami pamięci przenośne potrafią być nie wykrywane w różnych urządzeniach. Polecam na nowo sformatować ją w systemie który preferujesz i jest kompatybilny z W6, po tym spróbować podłączyć ponownie. Jeśli nie pomoże, spróbuj podłączyć inną pamięć / dysk zewnętrzny i zobaczyć czy działa.

Message was edited by: Zimny_

Spóźniona odpowiedź, coś mi przeglądarka szwankuje..

bartek012
Początkujący

Dziękuję za porady :thumbsup:

profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Poczytaj i-Manual

http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/PL/usb_europe_ga_twn.html

Message was edited by: Peter.Mac

Mylagos
Użytkownik

Mógłbyś rozwinąć jakie oznaki tego zepsucia pendrive były ? Może po prostu jest jakoś dziwnie sformatowany i można go "uzdrowić" :wink: