anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX500 problem z matrycą LCD

profile.country.pl_PL.title
vinci77
Poszukiwacz

KDL-40EX500 problem z matrycą LCD

Witam. Rok temu kupiłem kolejny produkt SONY tym razem TV 40EX500 na drugi dzień zauważyłem na matrycy jaśniejsze rzędy pikseli na jednolitym szarym tle. Dodam tylko, że widać to podczas oglądania obrazu z dowolnego źródła. "Efekt" ten jest widoczny najbardziej podczas włączania menu. Dołączam zdjęcie zrobione telefon przepraszam ale nienajlepszej jakość. Kiedy byłem z tym u sprzedawcy w mix electronic brzydko mówiąc wypieli się na mnie, mówiąc że teraz to tylko reklamacja u producenta. Pisząc do SONY odpowiedzieli mi "szablonowo" mówiąc o źle wyregulowanym obrazie z poziomu menu i prawdopodobnie tak wygląda mieszanie kolorów w tych LCD. Krok 3 jaki powziąłem to wezwanie serwisu do domu. Tu porażka całkowita. Przyszedł starszy miły pan zaczął opowiadać przeróżne historie życiowe i stwierdził że on tu nic nie widzi niepokojącego ale oczywiście jak chce to zabierze TV do serwisu jednocześnie mówiąc że i tak nic z nim nie zrobią TV jest ok. Mam prośbę do was członkowie forum napiszcie swoje opinie na ten temat. Czy ja czepiam się bez powodu? albo jeżeli faktycznie jest coś nie tak to co mam zrobić? Dodam tylko że na drugim TV SONY obraz szary jest szary bez żadnych jasnych linii.

fot1.jpg

fot2.jpg

Tagi (1)
11 ODPOW. 11
vinci77
Poszukiwacz

Informacja dla zainteresowanych.

Ku mojemu zdziwieniu dostałem informację z SONY, która jak widać śledzi to co się piszę na forum, Pan Daniel napisał do mnie, że zalecają mi ponowne zgłoszenie naprawy tym razem do autoryzowanego serwisu w Radomiu. Pofatygowałem się dziś specjalnie z Kielc do Radomia by omówić mój problem z telewizorem. Tym razem nie zostałem zbyty jak to miało miejsce w serwisie w Kielcach. Porozmawiał ze mną fachowiec, który wstępnie przyznał mi rację. Mówiąc że na podstawie tego co opisuję i zdjęć które przywiozłem jest coś nieprawidłowego z moim TV. Jutro do mnie ma przyjechać kurier celem zabrania telewizora do serwisu.

Mam nadzieje że tym razem firma SONY stanie na wysokości zadania i moja sprawa zostanie definitywnie zakończona.

Oczywiście napiszę na forum jak się to wszystko zakończyło.

ps. Trzeba być obiektywnym i pisać też pozytywne rzeczy nie tylko same problemy jakie nas spotykają :slight_smile:

stubbs.
Użytkownik

O problemach zawsze warto wspomnieć aby inni użytkowicy foru mogli zaczerpnąć wiedzę w razie potrzeb. Nie każdy serwis jest jednakowy i nie każda sprawa jest taka sama, dlatego należy pamiętać o tym, że jest to za każdym razem indywidualnie rozpatrywane.

Oczywiście koniecznie napisz jak sprawuje się TV po powrocie z Radomskiego serwisu :slight_smile:

Pozdrawiam Stubb