Podziel się wrażeniami!
witam, mam problemy z usługą pvr.
A dokładniej chodzi o nośnik.
Niechcę kupować dysku, między innymi też dlatego że z tego co czytam, to jakbym go potrzebował na szybko do kompa podłączyć to są jakieś komplikacje, a swoją drogą 500gb mi niepotrzebne.
Chciałbym móc okazjonalnie nagrać jakiś program do 2 godzin.
Chcę użyć pendrive, ale tv nierozpoznaje urządzenia. po wielu próbach wyświetliło mi komunikat że dysk musi być minimum 32gb (ja mam największy pen 16).
Pytanie:
czy jak kupię dowolny pendrive 32gb to wkońcu będę mógł go 'ożenić' z tv?
chodzi tylko o pojemność, czy jest szansa że nadal będzie problem, bo np. prędkość zapisu będzie za mała?
a może tv działa poprawnie jedynie z hdd (co było by dziwne, aczkolwiek nie mniej dziwne jak minimalny próg pojemności 32gb)
pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
32GB to najmniejsze urządzenie jakie obsługują tv SONY może być i pendrive ale zmieścisz na nim z 10h nagrań teraz nie pamiętam już dokładnie ile bo zamieniłem go na dysk 750GB ale sporo.32GB działa elegancko rejestrujesz dysk i śmiga ! Tylko też musisz pamiętać ,że nagrywasz z naziemnej cyfrowej inne nagrywanie nie wchodzi w grę .Pzdr.
Message was edited by: zbygaaj
32GB to najmniejsze urządzenie jakie obsługują tv SONY może być i pendrive ale zmieścisz na nim z 10h nagrań teraz nie pamiętam już dokładnie ile bo zamieniłem go na dysk 750GB ale sporo.32GB działa elegancko rejestrujesz dysk i śmiga ! Tylko też musisz pamiętać ,że nagrywasz z naziemnej cyfrowej inne nagrywanie nie wchodzi w grę .Pzdr.
no to pozostał mi zakup nowego pendraka, ale spoko, drogie nie są, tylko żeby nie bulgał tam o jakąś prędkość zapisu czy co...
Mi wystarczy do 2 godzin nagrań. i mam potrzebuję właśnie do naziemnej cyfrowej.
No nic, dzięki. pozdr.
potwierdzam, pendrive 32giga działa z tym tv.
Problemów większych nie ma, natomiast denerwujące jest to że wyskakuje komunikat że nagrywanie może zostać przerwane z powodu małej wolnej przestrzeni na dysku, nawet jak owy pendrajw jest puściutki.
No litości, na 32 giga powinno się zmieścić ładne kilka godzin materiału hd, więc taki komunikat mógłby wyskakiwać np jak zostaje wolne 5giga.
ps. jest jakaś możliwość sprawdzić ile wolnego miejsca zostało??
Takiej możliwości nie znam, ale przy zakupie kieruj się zdrowym rozsądkiem patrząc na cenę. Najtańsze pendrive za kilka złotych (tak zwane "no name") źle współgrają z różnego rodzaju elektroniką. Wybieraj raczej te ze średniej półki cenowo-jakościowej (lub droższe i lepsze).
32Gb starczy na znaczną liczbę materiału hd więc nie masz co się przejmować miejscem.
Oczywiście port USB 2.0 i wyższy.
Też nie wiem czy jest możliwość sprawdzenia ( musiałbym się pobawić dłużej takim pendrivem po sformatowaniu przez TV), ale myślę, że 32GB starczy na dosyć dużą ilość materiałów.