- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KDL 55HX920 i Formaty 3D
Witam,
ostatnimi czasami pojawiają się materiały wideo coraz większej gamie formatów, niestety nigdzie na stronie nie mogę znaleźć jakie formaty są obsługiwane przez model 55HX920, może ktoś z was rozjaśni sprawę?
Osobiście udało mi się sprawdzić materiały:
- 3D SBS (Side by Side)
- 3D OU (Over Under)
Są to niestety materiały tracące jakość HD, interesuje mnie format FHD3D (Full High Definition 3D ) jako materiały loss less, komuś udało się to uruchomić na wspomnianym telewizorze?
Uprzedze kilka faktów:
- wymagany kabel HDMI 1.4
- wymagany nadajnik hdmi 1.4
- odtwarzać 1.4(model 55hx920 posiada odpowiednie złącze)
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam.
Podstawową sprawą jest to, z czego chcesz odtwarzać te materiały ? Z portu USB w telewizorze dużo nie odtworzysz ( niestety nie jest to najmocniejsza strona TV od Sony), a jeśli chodzi o inne urządzenia, to tam przy nich powinieneś szukać informacji czy odtwarza dany materiał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Faktycznie zapisałem napisać czym jest źródło sygnału, jest nim zewnętrzy odtwarzać podłączony po hdmi.
Testowałem to na Sone Vaio SVS1511T9E
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W takim razie najważniejsze będą najnowsze kodeki i odpowiedni odtwarzacz tak aby telewizor wykrył sygnał 3D - myślę że sprawdzi się Stereoscopic Player. Dodatkowo przy takim połączeniu ważne będzie aby telewizor był ustawiony jako główny monitor.