anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 55HX920 i Formaty 3D

profile.country.PL.title
AdamNI
Nowicjusz

KDL 55HX920 i Formaty 3D

Witam,

ostatnimi czasami pojawiają się materiały wideo coraz większej gamie formatów, niestety nigdzie na stronie nie mogę znaleźć jakie formaty są obsługiwane przez model 55HX920, może ktoś z was rozjaśni sprawę?

Osobiście udało mi się sprawdzić materiały:

• 3D SBS (Side by Side)
  • 3D OU (Over Under)

Są to niestety materiały tracące jakość HD, interesuje mnie format FHD3D (Full High Definition 3D ) jako materiały loss less, komuś udało się to uruchomić na wspomnianym telewizorze?

Uprzedze kilka faktów:

• wymagany kabel HDMI 1.4
  • wymagany nadajnik hdmi 1.4
  • odtwarzać 1.4(model 55hx920 posiada odpowiednie złącze)

Pozdrawiam

Tagi (3)
3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.

Podstawową sprawą jest to, z czego chcesz odtwarzać te materiały ? Z portu USB w telewizorze dużo nie odtworzysz ( niestety nie jest to najmocniejsza strona TV od Sony), a jeśli chodzi o inne urządzenia, to tam przy nich powinieneś szukać informacji czy odtwarza dany materiał.

profile.country.PL.title
AdamNI
Nowicjusz

Faktycznie zapisałem napisać czym jest źródło sygnału, jest nim zewnętrzy odtwarzać podłączony po hdmi.

Testowałem to na Sone Vaio SVS1511T9E

profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

W takim razie najważniejsze będą najnowsze kodeki i odpowiedni odtwarzacz tak aby telewizor wykrył sygnał 3D - myślę że sprawdzi się Stereoscopic Player. Dodatkowo przy takim połączeniu ważne będzie aby telewizor był ustawiony jako główny monitor.