anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Naziemna telewizja cyfrowa Sony Bravia KDL-32w5500

4607-----
Początkujący

Naziemna telewizja cyfrowa Sony Bravia KDL-32w5500

Witam,
Jak widać jestem nowy na forum i od razu mam jeden problem, mianowicie ostatnio zakupiłem telewizor Sony Bravia KDL-32w5500 poprzedni właściciel poinformował mnie że nie ma żadnego problemu z odbiorem naziemnej telewizji cyfrowej, w ustawieniach widzę że faktycznie jakieś programy są przez niego ustawione, jednak gdy podłączam mój telewizor do anteny nie wyszukuje żadnych kanałów telewizji cyfrowej, mogę tylko odbierać kanały analogowe. Pewnie nie raz już wątek był poruszany na forum, ale osobiście nie mogę znaleźć przejrzystej informacji jak zaprogramować, czy może przywrócić ustawienia fabryczne telewizora i ponownie zaprogramować. Z góry dzięki za pomoc.

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Telewizor posiada tuner DVB-T z MPEG-4 więc nie powinno być problemów z odbiorem. Przywrócenie ustawień fabrycznych nie będzie złym pomysłem. Powiedz, jak odbierają kanały naziemne analogowe?

4607-----
Początkujący

kanały naziemne analogowe moim zdaniem są ok, programowanie bez problemu, niestety przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie pomogło.

profile.country.pl_PL.title
1_pawel
Użytkownik

Sprawdź wersję oprogramowania

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-32W5500

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jesteś w zasięgu naziemnej telewizji cyfrowej?

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Za sadamem - może podaj swoją lokalizację, jaką masz antenę, łatwiej będzie coś podpowiedzieć. Z Twojego opisu wynika jakbyś nie miał zasięgu DVB-T lub nie mógł go odebrać z powodu złej anteny (choć przy niewielkich odległościach to i na drucie można odbierać).

4607-----
Początkujący

Generalnie lokalizacja Warszawa, i też zastanawiam się nad inną anteną, może tu zrobiłem błąd że podłączyłem do anteny zbiorczej, a powinienem zainwestować w antenę np. pokojową np. taką http://dvbsklep.pl/pl/p/Antena-pokojowa ... cniaczem/7 .

sadam_
Użytkownik

Generalnie z odbiorem nie powinno być problemów - antena w kierunku pekinu lub Raszyn.
Pytanie brzmi do czego podłączona jest antena zbiorcza. Podepnij kawałek zwykłej anteny, może być pokojowa i spróbuj ponownie zaprogramować stacje.

4607-----
Początkujący

czy dobrze rozumiem, odłączyć od anteny zbiorczej (ze ściany) i podłączyć inną antenę jaką mam w domu i ponownie zaprogramować.

sadam_
Użytkownik

Tak.