Podziel się wrażeniami!
Brak obsługi systemów plików NTFS w telewizorach Sony to jest absolutne średniowiecze! Jak można wypuszczać produkty, których soft jest tak mało elastyczny i nie przystosowany do "nowoczesnych"(11 letni system plików) systemów plików. Mało to profesjonalne.
Moje pytanie czy firma przewiduje wprowadzenie obsługi NTFS do swoich produktów ?
Rozbujajmy ten temat może się ktoś wreszcze obudzi.
@kryniu3
No tak ale z tego co widzę Wilde Media Server darmowy nie jest poza tym jest to rozwiązanie zewnętrzne.
A ja i owszem spotkałem się z tym że Samung bez problemu odtworzył mkv bezpośrednio z dysku (NTFS).
@Mylagos
chyba jestem ślepy bo nie widzę nic poza:
to jakiś skecz :
Dodam, że mi tv (ex725) po przez DLNA nie potrafi odtworzyć nawet filmików czy dźwięków nagranych przez smartfon HTC. Więc, zasadne pozostaje pytanie, po co to komu? Zwykły bajer bez zastosowania.
@jameshellfire
Niestety, ale to jest cała informacja o ostatniej aktualizacji. W większości przypadków informacje te są naprawdę szczatkowe, ale nic z tym nie zobimy niestety.
a jakiego servera mediów używasz -windows media player ?
a kogo pytasz ?
pytam oczywiście kolege- MirusJ
@kryniu3 Dla smartfona nie używam niczego zewnętrznego, tylko stockowy HTC, w Windows PS3Media Serwer ale generalnie olałem DLNA, bo szybciej, łatwiej i wygodniej podpiąć laptopa kablem do tv niż się w to bawić.
...olałem DLNA, bo szybciej, łatwiej i wygodniej podpiąć laptopa kablem do tv niż się w to bawić.
Teoretycznie tak, ale nie każdy ma laptopa, którego może szybko przenieść w drugi koniec domu i podłączyć wszystko HDMI. Sam nie lubię konfigurować DLNA bo zawsze zajmuje mie to dużo czasu. Jednak moje wygodnictwo nie pozwala mi latać z laptopem po domu i go podłączać do TV. Raz skonfigurowane DLNA daje sporo przyjemności.
Dodam, że mi tv (ex725) po przez DLNA nie potrafi odtworzyć nawet filmików czy dźwięków nagranych przez smartfon HTC
W jakim formacie są te dźwięki i filmiki? Sam mam HTC ale nie zagłębiałem się w czym ten telefon nagrywa.
HTC nagrywa filmy w mp4 a dźwięk w amr. Właśnie sprawdziłem jeszcze raz i nie udało mi się z telefonu przesłać nic prócz jpg i mp3. Możliwe, że to wina samego aparatu, ale skoro sam to nagrywa i odtwarza...
Konsole przynoszą straty TV przynoszą straty co następne ? aparaty ? notebooki ? jak nie przejrzą na oczy skończą jak nokia (która nadal nie wiedzieć czemu zapiera się na nowoczesne technologie jak Android) i jak nie podciągnie ją Windows Mobile to [...] się na pysk. A wystarczyło w odpowiednim czasie rozstać się z Symbianem.
I Sony również "niesamowita" jakość obrazu na niewiele się zda jak technologicznie (w kontekście softu) zostaną całe wieki za konkurencją.
Message was edited by: jameshellfire
Message was edited by: Lajam.
Edytowano wulgarne słowa.