Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam od 1 miesiąca KDL 46 hx 720 FHD
Niestety dzisiaj pojawił się problem. Na wszystkich kanałach jest podwójny obraz. To samo w menu. Podłączałem telewizor do innej anteny i to samo. Zaś inny telewizor na tej antenie gra idealnie.
Może jakaś rada?
Może włączyłeś tryb 3D?
nie
3D jest wyłączony
robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych i tez nie pomogło
wgrałem nowy soft i też bez zmian
Zgłoś się do serwisu Sony, wygląda to na usterkę elektroniki. Umów się z technikiem, gdyż on to najlepiej oceni.
PS.
Nie pisz postu po postem -> używaj opcji edytuj
dziękuję za radę.
Zgłoszę do serwisu w poniedziałek
Napisz jaka była przyczyna usterki.
Jeszcze jedna dobra wskazówka zanim przyjedzie serwis, odłącz cały zestaw od TV (ogółem odłącz wszystkie kable, które dochodzą do TV) i całość wyłącz z prądu. Zostaw w tym stanie przez kilka min i podłącz całość z powrotem w jeden zestaw. Oczywiście wizyta serwisu wskazana jak najbardziej .
Srewis był i zabrał telewizor.
Po tygodniu tj. dzisiaj dowiedziałem sie telefonicznie ( sam dzwoniłem) , że jest uszkodzony LCD. Czekam na opinię Sony czy wymiana LCD czy nowy Telewizor - mają na decyzję jeszcze 7 dni.
Jest decyzja. Serwis dostał nowy LCD,więc tylko naprawa ( wymiana na nowy odpada).
W poniedziałek 17 tego mają mi odwieźć naprawiony. Zobaczymy jak długo będzie działał. Bo technik sugerował żę przyczyna mogłą być po stronie elektroniki.