Podziel się wrażeniami!
Witam
Posiadam od 1 miesiąca KDL 46 hx 720 FHD
Niestety dzisiaj pojawił się problem. Na wszystkich kanałach jest podwójny obraz. To samo w menu. Podłączałem telewizor do innej anteny i to samo. Zaś inny telewizor na tej antenie gra idealnie.
Może jakaś rada?
Dobrze, że serwis w miarę szybko zabrał się do pracy. Jeśli wymiana TV na nowy to super, zawsze trochę świeższy sprzęt.
Jestem ciekaw jak to się ma do gwarancji? Czy zostaje na niej tyle czasu ile Ci zostało, czy też może dostaniesz nową 2-letnią na nowy sprzęt, choć z taką opcją nigdy się nie spotkałem w żadnej firmie z którą współpracuję więc myślę, że i w Twoim przypadku zostanie Ci tyle czasu na gwarancji ile miałeś. Choć mogę się mylić .
Miałem wymianę u Sony- dostałem nowy sprzęt i gwarancja jest liczona tak ja dla pierwotnego...
Tak myślałem choć nie byłem pewien. Dzięki za potwierdzenie. Najważniejsze, że serwis Sony z którego korzystałem (co prawda raz ale zawsze ) jest jak dla mnie szybki i na prawdę nie spodziewałem się tak miłego Pana u mnie, który mi wszystko wytłumaczył co będzie działo się moim sprzętem.
To czy gwarancja leci od nowa czy jest "stara" zależy od paru czynników... Dodatkowo czasem ktoś może nawet nie wiedzieć, że ma nową.
Don napisał(a):
To czy gwarancja leci od nowa czy jest "stara" zależy od paru czynników...
Niekiedy da się załatwić wymianę przez sklep wtedy zależnie od sklepu można by wystawić nową gwarancję. W Sony Centre niekiedy się tak robi. Wiem też, że jakoś serwis potrafił to załatwić, ale teraz nie pamiętam szczegółów.
walpusz napisał(a):
Srewis był i zabrał telewizor.
Po tygodniu tj. dzisiaj dowiedziałem sie telefonicznie ( sam dzwoniłem) , że jest uszkodzony LCD. Czekam na opinię Sony czy wymiana LCD czy nowy Telewizor - mają na decyzję jeszcze 7 dni.
Jest decyzja. Serwis dostał nowy LCD,więc tylko naprawa ( wymiana na nowy odpada).
W poniedziałek 17 tego mają mi odwieźć naprawiony. Zobaczymy jak długo będzie działał. Bo technik sugerował żę przyczyna mogłą być po stronie elektroniki.
Ja w swoim sony kdl-40nx720 miałem szare plamy na matrycy od momentu zgłoszenia do serwisu na www. Upłynęło może 2 dzień, panowie przyjechali do mnie do domu zrobili zdjęcia obrazu matrycy dokumentacje wysłali do centrali sony za 4 dni przyjechali ponownie wymienili matrycę wgrali nowe oprogramowanie i jest super pochwały dla serwisu Remsz Klimczak Sp. J. z łodzi.
Szybka naprawa Zmianę matrycy robili u Ciebie w mieszkaniu?
Tak w mieszkaniu bardzo szybko ta wymiana trwa, więcej było odkręcania i przykręcania śrub, przełożyli kilkanaście elementów do nowej matrycy przysłanej z Holandii,
tak odczytałem z nalepki kurierskiej.