anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z KDL-40EX653

profile.country.pl_PL.title
krezus1979
Początkujący

Problem z KDL-40EX653

Witam, Wczoraj kupiłem KDL-40EX653 i mam problem z odbiorem cyfrowych kanałów z telewizji w ogóle żadnego nie znajduje , antena jest napewno dobrze ustawiona. Czy może być zablokowany tuner w telewizorku??? Jeżeli tak to jak go odblokować. Szukałem w instrukcji i nic tam nie mogłem znaleźć. Kiedy wchodzę w home-ustawienia- i chcę wejść w ustawienia cyfrowe to nie mogę tego zrobić nie jest podświetlone. O co może chodzić??? proszę o pomoc

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Raz piszesz ze żadnego nie znajduje, a raz ze nie możesz wejśc w ustawienia cyfrowe z Home :slight_smile: to jak to w koncu jest ?

Sprawdzałeś poprawność instalacji antenowej na innym urządzenia czy wyszukuje tam stacje ?

Nie bawileś sie czasem menu serwisowym ?

Message was edited by: Peter.Mac

stubbs.
Użytkownik

Ja natomiast zapytam o to, w jaki sposób wygląda Twoja instalacja antenowa. Czy łapiesz sygnał z naziemnej telewizji cyfrowej czy może z "miski" przez dekoder? Napisz jak najwięcej - wtedy będziemy mogli Ci pomóc dojść gdzie leży Twój problem.

Pozdrawiam Stubb
Mylagos
Użytkownik

Co by nie powiedzieć teraz już niezbyt można określić czy masz dobrą instalację antenową wykorzystując analogowe nadawanie ( no chyba, że mieszkasz tam gdzie jeszcze nie wyłączyli), więc naprawdę opisz dokładnie swoją instalację ( tak jak prosił Stubb). Dodatkowo skoro menu jest na szaro proponuję byś przywrócił ustawienia fabryczne, oraz dokonał resetu TV ( odłączenie go od zasilania na około 30 minut)