Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jestem nieszczęśliwym posiadaczem telewizora 40NX700 który to restartuję się raz czasem kilka razy dziennie. Z serwisem użeram się już 2 miesiące i nic z tego nie wynika bo usterka nie wystąpiła w serwisie.Do telewizora podpięty jest Bluray (HDMI1), Wi-FI z automatycznym IP oraz telewizja analogowa z UPC. BluRay nie jest powodem ponieważ na odłączonym również się restartuje. Zdążyłem zauważyć że TV nie restartuję gdy wyłączone jest WiFI i że zawsze po restarcie, resetuje się również data i zegar w telewizorze.
A jeszcze jedno dioda zielona w czasie restartu wyłącza się (nie włącza się pomarańczowa) słychać kliknięcie przekaźnika dioda zapala się ponownie i TV się uruchamia całość trwa kilka sekund. Mam to nagrane ale dla serwisu to podobnież nie dowód.
Proszę o sugestie.
Witam.
Spróbuj o ile to możliwe, połączyć telewizor z routerem poprzez przewód ethernetowy i opisać czy nadal występuje to restartowanie. Dodatkowo mogę zaproponować, byś odłączyć telewizor na przykład na całą noc całkiem od zasilania i również sprawdził czy problem występuje.
Wyłączenie na noc nic nie dało. Dziś znowu sie zresetowal, podłączenie przez kabel lan jest trochę problematyczne ale jak tylko mi sie uda to napisze jaki rezultat. Narazie wylaczylem automatyczną aktualizację softu, zobaczymy czy to coś da.
Przede wszystkim zgłoś sprawę do Sony a dopiero po ich interwencji niech przekierują Cie do konkretnego serwisu. Polecam pisanie maili - wtedy masz wszystko "na piśmie". Moim zdaniem taki film może nie jest "dowodem" ale jest znaczącą "podpowiedzią" odnośnie tego co się dzieje z Twoim TV.
Niekiedy TV potrafi się zawiesić/restartować gdy szuka słabego sygnału z Wi-Fi. Jak podłączenie kablem? Zdało egzamin?
Fakt restartowania został zgłoszony już 2 krotnie. Z tym kablem to trochę problematyczne w moim przypadku, ale serwis już mając raz ten telewizor u siebie testował go na kablu. Napisali ze był włączony 4x po 10 godzin, jak zapytałem w jaki sposób rejestrowali restartowanie TV to Pan z serwisu stwierdził że obserwowali 4x po 10 godzin. I nic nie wykryli tak więc jeżeli wierzyć serwisowi po kablu jest ok. W przyszłym tygodniu zabierają TV jeszcze raz i bedą testować na Wi-Fi. I znowu panowie bedą obserwować 4x po 10 godzin co jest śmieszne. Po zatym czy Wi-Fi powinno powodować restarty telewizora nawet jeśli sygnał jest słaby?.
Nie jestem technikiem i na pewno nie mam takiej wiedzy jak ludzie z serwisu ale słaby sygnał może spowodować lekkie przywieszenie się systemu, który w tym momencie próbuje odszukać sygnał. Jakby mógł się skupić tylko na jednej rzeczy jednocześnie a było nią szukanie utraconego połączenia. Pewnie w oprogramowaniu ustawione jest fabrycznie coś co pozwala zrestartować urządzenie (TV) po takim błędzie.
Także czekamy na serwis co powie i czy uda im się powtórzyć restart u siebie.
Również technikiem nie jestem, ale mam pewne zdanie na ten temat. Musimy pamiętać, że telewizor, czy raczej sprzęt jaki w nim jest i oprogramowanie mają głównie zapewnić jak najlepszy obraz. Funkcje internetowe są pewnego rodzaju dodatkiem i czasami oprogramowanie telewizora może nie być idealne / odpowiednio przygotowane na to co zaserwuje nam router Dodatkowo mogę powiedzieć, że sam na komputerze spotykam oprogramowanie które potrafi zwiesić system na trochę przy utracie połączenia z internetem.
Też technikiem nie jestem ale jeżeli producent wypuszcza na rynek sprzęt to powinien być on dopracowany do warunków w jakich będzie pracował i funkcji jakie będzie spełniał. Telewizor nie jest już tylko do wyświetlania obrazu ale rownież do łączenia się ze światłem na różne sposoby. Ja osobiście nie spodkałem sprzętu który by się wyłączał gdy straci połączenie z internetem, owszem program może się zawiesić ale komputer sam się nie wyłączy bo stracił sieć. A ten telewizor się wyłącza i włącza ponownie przyczym restartuje mu się zegar i czas nastawiony w systemie.
Z kolei ja jestem technikiem, choć nie do końca w rtvbranży, posiadam ten odbiornik choć w wersji 46/black, nadal nie rozumiem co ma piernik do wiatraka i na szczęście u mnie takie rzeczy się nie zdarzają. Ewidentnie występująca przypadłość jest spowodowana przeciążeniem procesora w tv. Irytujące to jest z pewnością, wierzę, zwłaszcza resetowanie ustawień, co nie powinno mieć miejsca, bo nawet w podłym komputerze bez podtrzymania rezerwowym zasilaniem, nie ma miejsca. Dlaczego? Bo tam jest miniaturowe ogniwo podtrzymujące dane w bios. Odbiornik tego nie ma i choć nie traci zasilania, utracone są zapisane dane. To tak na marginesie. Po prostu nastają czasy kiedy w tv są pakowane komponenty jak do komputerów, bywają wpadki, niedopracowania.
Mam nadzieję, wierzę w to, że firma Sony i współpracujący z nią serwis stanie na wysokości zadania i poprawi/usunie usterki. Żywię taką nadzieję zwłaszcza, że wisi 700-tka także w moim pokoju
No I wszystko wiadomo, czyli serwis nie wykrył żadnej usterki i po testowaniu prawie przez dwa tygodnie stwierdził że telewizor jest sprawny. Ponad to zasugerował że powodem może być zasilanie, router lub żarówki energooszczędne (świetlówki) zaklucenia w sieci energetyczne, co jest dziwne inny telewizor się nie restartuje ani żadnej inne sprzęty. Sam nie wiem co mi pozostało, może ktoś am jakieś pomysły. Bo przeciesz nawet nagrany filmik z restartem nie jest dowodem bo Pan z serwisu twierdzi że on też może taki filmik nagrać. Rece opadaja.