Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie, jestem posiadaczem od miesiąca tv sony 40" hx 750. Wczoraj pojawił się problem. Otóż, podczas oglądania bardzo często występują trzaski obudowy, a także po wyłączeniu tv. Jest to bardzo denerwujące. Co robić? reklamować?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Prawo do reklamacji masz jak najbardziej ale obecne LEDy mają właśnie taką przypadłość. Po prostu coraz więcej elektroniki na coraz mniejszej powierzchni. Design z funkcjonalnością nie zawsze idą w parze jak widać na tym przykładzie.
Dolicz, że pogoda jest ładniejsza i temperatura w domu również trochę podskoczyła. Ja walczę z takimi traskami odkurzaczem lub sprężonym powietrzem. I jedno i drugie pozwala pozbyć się trochę kurzu - czy pomaga :smileyhappy:? tak średnio ale mam poczucie, że robię coś w tym temacie.
P.S. luzowanie śrub lub inne tego typu zabiegi nie dają efektu a do tego możesz utracić gwarancję (ingerencja w TV).
Prawo do reklamacji masz jak najbardziej ale obecne LEDy mają właśnie taką przypadłość. Po prostu coraz więcej elektroniki na coraz mniejszej powierzchni. Design z funkcjonalnością nie zawsze idą w parze jak widać na tym przykładzie.
Dolicz, że pogoda jest ładniejsza i temperatura w domu również trochę podskoczyła. Ja walczę z takimi traskami odkurzaczem lub sprężonym powietrzem. I jedno i drugie pozwala pozbyć się trochę kurzu - czy pomaga :smileyhappy:? tak średnio ale mam poczucie, że robię coś w tym temacie.
P.S. luzowanie śrub lub inne tego typu zabiegi nie dają efektu a do tego możesz utracić gwarancję (ingerencja w TV).
a także posiadasz ten model? zareklamowałem, czekam na serwis. Zastanawiam się czy jest możliwość po prostu wymiany na inny model sony, jeśli nie bedą mogli tego naprawić...
O ile serwis nie będzie miał części do naprawy, to tak, otrzymasz propozycję innego TV, dodatkowo będzie to model tegoroczny ( myślę, że W805, jest odpowiednikiem HX750 ).
Jednakże, jeśli chodzi o trzaski, występują one nie tylko w tym modelu, ale i w wielu innych - zawsze powtarzam że jest to po prostu oznaka pracy elektroniki :)
Odnośnie wymiany jeszcze bym się wstrzymał na oględziny serwisu. Najpier serwis musi zaopiniować takie działanie za konieczne. Osobiście nie spotkałem się z przypadkiem wymiany TV na inną sztukę (w obrębie tego samego modelu) lub na inny model.
Oczywiście życzę Ci powodzenia jak również tego aby Twój problem z TV rozwiązał się pozytywnie dla Ciebie.
P.S. czy zauważyłeś różnicę pomiędzy pracą odbiornika w zimie oraz w lecie.
Jeszcze jedno pytanie ode mnie - TV stoi czy wisi?
WITAM
posiadam ten sam model telewizora tylko wiekszy -55,identyczny problem-trzaski obudowy.jest obecnie w serwisie.otrzymalam tel,ze taka jest konstrukcja telewizora i ze wszystko ok:)norma:)nastepnie,ze telewizor jest duzy i maja prawo pojawiac sie trzaski.nie zgodzilam sie z tym i maja podkleic jeszcze ramke od wewnatrz.jesli trzaski nie znikna bede reklamowac do skutku,gdyz mnie to denerwuje.jest to trzeci telewizor sony u mnie w domu i zaden nie wydobywa takich dzwiekow.daj znac co z twoim,naprawili?pozdrawiam