Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam problem, ponieważ gdy nastawiam timer włączania, to telewizor się włącza, ale nie odbiera sygnału od dekodera, tzn. nie chce się przełączyć ani na złącze HDMI ani na Eurozłącze. Dekoder pozostał oczywiście włączony. Próbowałem kilkukrotnie na obydwu, ani razu nie dało rady. Telewizor wyłączałem przy włączonym dekoderze podłączonym do HDMI lub do Eurozłącza. Posiadam dekoder Cyfry+. Wcześniej, gdy miałem dekoder Cyfrowego Polsatu, telewizor czytał podłączony dekoder, natomiast tylko z Eurozłącza. I mam pytanie czy da się coś zrobić, aby przy włączaniu telewizora przez timer włączania, od razu przełączał się na złącze, na którym jest podłączony dekoder?
Z góry dzięki za pomoc!
odświeżam
Witaj,
czy telewizor po włączeniu z poziomu pilota również nie włącza się na ostatnio wybranym kanale/wyjściu? Napisałeś:
kacper2323 napisał(a):
Mam problem, ponieważ gdy nastawiam timer włączania, to telewizor się włącza, ale nie odbiera sygnału od dekodera, tzn. nie chce się przełączyć ani na złącze HDMI ani na Eurozłącze
kacper2323 napisał(a):
Wcześniej, gdy miałem dekoder Cyfrowego Polsatu, telewizor czytał podłączony dekoder, natomiast tylko z Eurozłącza.
Po włączeniu się z pilota telewizor włącza się na ostatnio wybranym kanale. Tutaj jest wszystko w porządku.
To znaczy po włączeniu przez timer mam możliwość odtwarzania obrazu, ale tylko jak sam wybiorę przez które źródło ma ten obraz być włączany.
Jak będę miał chwilę czasu to sprawdzę kabel HDMI i te ustawienia i napiszę czy ewentualnie działa.
Dzięki
Sprawdzałem i kabel i ustawienia. Kabel jest jak najbardziej w porządku. Natomiast próbowałem zmienić ustawienia, ale nic nie dało rady. Widocznie rzeczywiście to jest niekompatybilne. Trudno. Wielkie dzięki za pomoc!
Jeśli wszystko jest sprawne, to powinno włączać się na wyjściu na którym wyłączyłeś..
kacper2323 napisał(a):
Natomiast próbowałem zmienić ustawienia, ale nic nie dało rady.
Nie pomogło.
Ale dzięki za pomoc!
Jeśli dobrze rozumiem skończyłeś oglądanie na wyjściu np HDMI (czyli u Ciebie dekoder). Timer włącza TV ale nie na ostatnim wyjściu jakie było używane tylko na innym?
Jeśli skończyłeś oglądać na HDMI i po włączeniu z timera Twój TV przechodzi od razu do tego wyjścia (HDMI) ale nie załącza Ci się dekoder (który jest włączony), może przyczyna leży w samym dekoderze? Nie mam Cyfry + więc nie chcę mędrkować, ale nie będzie tam czegoś odpowiadającego Windowsowej funkcji "sleep"?