Podziel się wrażeniami!
Sony seria HX850 - lista bugów do usunięcia w sofcie
Najnowszy wgrany soft PKG1.208EUA-0002 z 7 mają 2012.
Bug 1 - brak możliwości odtworzenia zdjęć zapisanych do JPEG za pomocą Photoshopa, telewizor pokazuje miniaturkę lecz po jej otwarciu wyświetla "Odtwarzanie niemożliwe"
Bug 2 - Wbudowany klient YouTube'a obcina listę subskrybowanych kanałów na koncie użytkownika do
20 przy odświeżaniu - http://youtu.be/4d96xX342kI
Mam nadzieje ze ktoś tu z Sony zgłosi to do programistów.
Świetnie, że zwróciłeś na to uwagę Możliwe, że ktoś kompetentny wprowadzi te poprawki. Model jest od niedawna na rynku, błędy mogą się zdarzyć.. Dobrze jest również wysłać na maila do biura Sony. Forum jest platformą użytkowników, nie pracowników - z tego powodu aby uzyskać oficjalne i pewne stanowisko, warto uderzyć w oficjalne i pewne kanały komunikacji. Wspomnienie na forum jest też dobrym rozwiązaniem, ponieważ ktoś z użytkowników może znaleźć jakieś rozwiązanie.
Takie pytanie związane z nowym modelem. Masz może podłączoną naziemną cyfrową? EPG działa poprawnie? Testowałeś może Hbbtv?
Dzieki zgłoszę swoje uwagi do supportu Sony tak bedzie jak mówisz najlepiej.
Niestety naziemnej nie mam podłączonej w ogóle u siebie tylko mam n-kę.
1. Wybierz 8 bitową przestrzeń barw w RGB i przy zapisie odznacz, żeby nie zapisywał profilu kolorów do pliku jpg.
2. A to nie jest znowu coś z prawami autorskimi? Że jakaś tam treść na pewnych urządzeniach ma być niewidoczna?
1. Chyba tak próbowałem nawet, ale jeszcze posprawdzam z róznymi ustawieniami.
2. Na pewno nie definitywny bug w sofcie, zobacz filmik. Co tu mają prawa to jest lista subskrybowanych kanałów na YT, na początku widzi je poprawnie w liczbie 47 tak jak powinno być do wyboru, ale co 20 przy przewijaniu sobie je odświeża i wtedy obcina juz do tych 20, zamiast dać możliwość przewinięcia do końca w dół do tych 47.
Z tego co pamiętam niektóre filmy mogą być odtwarzanie tylko na stronie YouTube. Ciekawe jak to ma się do funkcji w telewizorach. Może tu leży przyczyna.
Mylagos - zobacz na filmik proszę a nie opowiadasz
Mea Culpa W takim razie również obstawiałbym na jakiś błąd w kodzie oprogramowania.
Panowie problem zniknął z tą listą subskrybowanych kont na koncie YouTube'a, teraz bez problemu da sie przewinąć do samego dołu końca listy.
Nie wiem jak to sie stało bo numer firmware tv ma ten sam na którym występował ten problem, czyżby jakaś cicha aktualizacja softu od Sony nie zmieniająca numeru softu, kto wie co on tam sobie robił o 3:00 w nocy
A moze jakis skrypt poprawili na stronie YouTube'a co chyba jest bardziej prawdopodobne, w sumie nie ważne, teraz wszystko gra w tej kwestii.
Co do tego buga ze zdjęciami zapisanymi w Photoshop nadal występuje, próbowałem na rożne sposoby z wyłączeniem warst, z zapisem do profilu RGB, 8bit itp.
PeterMac napisał(a):
... czyżby jakaś cicha aktualizacja softu od Sony nie zmieniająca numeru softu, kto wie co on tam sobie robił o 3:00 w nocy