anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor sony kdl 32ex340

oldguest
Początkujący

telewizor sony kdl 32ex340

W media market w Łodzi nabyłem wym.w temacie telewizor.W/g sprzedawcy i informacji umieszczonej w sklepie był to full hd,100hz.nabyłem go w dn.13.09.2012r.jako nowość.Teraz ustaliłem że JEST TO PRODUKT HD READY/1366-768/z rozdzielczością enhancer, 50h z dodanym motionflow 100hz.Swoją opinie o telewizorze opieram na opiniach innych sprzedawców ,informacji zebranych w internecie i dziale technicznym Sony.Czy ktoś jest użytkownikiem takiego telewizora,jaką ma o nim opinie.Zastanawiam się czynie nie składać w tej sprawie reklamacji podając jej przyczynę jak w opisie.DZIĘKUJE ZA INFORMACJE. POZDRAWIAM -MIROSŁAW WOJTAK

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

jeśli sprzedawca przedstawiał Ci ten model jako Full HD, albo sam nie miał wiedzy na ten temat, albo wprowadził Cię w błąd. Telewizor jest nowością, to nie ulega wątpliwości - model na 2012 rok. Fakt, że nie jest w Full HD, nie oznacza że jest zły. Chociaż Full HD nie uzyskasz, model ten posiada inne rozwiązania które wpływają na jakość obrazu.
Co do Motionflow XR 100 - jest to technologia która zawiera specjalne algorytmy, dające wrażenie płynności obrazu przy 100Hz. Sony ma jedne z najlepszych algorytmów i XR 100 jest zastosowany również w "wyższych" modelach.
Jeśli posiadasz ten model, to przede wszystkim zwróć uwagę na własne odczucia co do obrazu. Ocena jakości jest subiektywnym wrażeniem, dla jednej osoby może być rewelacyjna, dla innej nie - dotyczy to każdego telewizora. Alternatywnie możesz zobaczyć w sklepach i porównać obraz z innymi modelami z tej "półki".
Abstrahując od samego modelu - kolejny dowód na rzetelność sprzedawców... Czasami jak się posłucha podobnych historii, to ręce opadają..

esel-----
Początkujący

Od grudnia 2011 użytkuję KDL46-EX720. Jest on Full HD.
Poprzednio chyba przez 3-4 lata użytkowalem KDL32S5500. To byl HD Ready z mpeg 2 (jeszcze wtedy nie wiedzialem że u nas bedzie mpeg4).

MUSZE CIE POCIESZYC :thumbsup:

Jak pierwszy raz na tym KDL32... obejrzałem film z PC 720p, bylem zachwycony roznicą w rozdzielczosci. Na obecnym KDL46..., ogladajac Full HD, nie odczuwam juz takiego przyrostu rozdzielczosci.

A swoją drogą wniosek: przed zaakupem sprawdzic np. http://www.sony.pl/product/tv-80-32-lcd/kdl-32ex340

oldguest
Początkujący

Dziękuję za odpowiedzi.Zaproponowano mi zwrot pieniędzy,lub zamianę na inny. :thumbsup:

stubbs.
Użytkownik

Dobra Twoja :thumbsup: !.
Masz już jakiś inny TV na oku, czy będziesz chciał zostawić jednak mimo tego zamieszania ten TV który kupiłeś? Ewentualnie w jakich pieniążkach szukasz TV?

Pozdrawiam Stubb