Podziel się wrażeniami!
W media market w Łodzi nabyłem wym.w temacie telewizor.W/g sprzedawcy i informacji umieszczonej w sklepie był to full hd,100hz.nabyłem go w dn.13.09.2012r.jako nowość.Teraz ustaliłem że JEST TO PRODUKT HD READY/1366-768/z rozdzielczością enhancer, 50h z dodanym motionflow 100hz.Swoją opinie o telewizorze opieram na opiniach innych sprzedawców ,informacji zebranych w internecie i dziale technicznym Sony.Czy ktoś jest użytkownikiem takiego telewizora,jaką ma o nim opinie.Zastanawiam się czynie nie składać w tej sprawie reklamacji podając jej przyczynę jak w opisie.DZIĘKUJE ZA INFORMACJE. POZDRAWIAM -MIROSŁAW WOJTAK
Witaj,
jeśli sprzedawca przedstawiał Ci ten model jako Full HD, albo sam nie miał wiedzy na ten temat, albo wprowadził Cię w błąd. Telewizor jest nowością, to nie ulega wątpliwości - model na 2012 rok. Fakt, że nie jest w Full HD, nie oznacza że jest zły. Chociaż Full HD nie uzyskasz, model ten posiada inne rozwiązania które wpływają na jakość obrazu.
Co do Motionflow XR 100 - jest to technologia która zawiera specjalne algorytmy, dające wrażenie płynności obrazu przy 100Hz. Sony ma jedne z najlepszych algorytmów i XR 100 jest zastosowany również w "wyższych" modelach.
Jeśli posiadasz ten model, to przede wszystkim zwróć uwagę na własne odczucia co do obrazu. Ocena jakości jest subiektywnym wrażeniem, dla jednej osoby może być rewelacyjna, dla innej nie - dotyczy to każdego telewizora. Alternatywnie możesz zobaczyć w sklepach i porównać obraz z innymi modelami z tej "półki".
Abstrahując od samego modelu - kolejny dowód na rzetelność sprzedawców... Czasami jak się posłucha podobnych historii, to ręce opadają..
Od grudnia 2011 użytkuję KDL46-EX720. Jest on Full HD.
Poprzednio chyba przez 3-4 lata użytkowalem KDL32S5500. To byl HD Ready z mpeg 2 (jeszcze wtedy nie wiedzialem że u nas bedzie mpeg4).
MUSZE CIE POCIESZYC
Jak pierwszy raz na tym KDL32... obejrzałem film z PC 720p, bylem zachwycony roznicą w rozdzielczosci. Na obecnym KDL46..., ogladajac Full HD, nie odczuwam juz takiego przyrostu rozdzielczosci.
A swoją drogą wniosek: przed zaakupem sprawdzic np. http://www.sony.pl/product/tv-80-32-lcd/kdl-32ex340
Dziękuję za odpowiedzi.Zaproponowano mi zwrot pieniędzy,lub zamianę na inny.
Dobra Twoja !.
Masz już jakiś inny TV na oku, czy będziesz chciał zostawić jednak mimo tego zamieszania ten TV który kupiłeś? Ewentualnie w jakich pieniążkach szukasz TV?