anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV PC Wi-Fi

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
piotras19882
Początkujący

TV PC Wi-Fi

Witam
Mam taki maly problem, a mianowicie zalezy mi na tym zeby przesylac obraz PC a dokladniej pulpitu na TV poprzez wi-fi. Nie wiem czy da sie po przez siec DLNA w tej sieci wiem ze tylko mozna wysylac filmy itp. podlaczanie pod HDMI odpada bo 25 m pc od tv. TV to Sony KDL720HX 46, oczywiscie tv podlaczony jest do sieci

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

Obecnie nie ma prostego i w 100PERCENTAGESIGN skutecznego rozwiązania do przesyłania poprzez WiFi obrazu z PC (pulpitu) na jakikolwiek telewizor. Są aplikacje do streamingu, czyli program nagrywa film z obrazu komputera, zapisuje go i wysyła poprzez DLNA, czy sieć do telewizora. Jednak tu potrzeba bardzo szybkiego komputera, sporo kombinowania a efekt i tak bardzo często objawia się poprzez opóźnienie w granicach 30 sek i więcej. Tutaj nie zależy już od telewizora, ale od komputera i oprogramowania na nim.

Przez DLNA możesz wysyłać filmy, muzykę i zdjęcia..

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

Obecnie nie ma prostego i w 100PERCENTAGESIGN skutecznego rozwiązania do przesyłania poprzez WiFi obrazu z PC (pulpitu) na jakikolwiek telewizor. Są aplikacje do streamingu, czyli program nagrywa film z obrazu komputera, zapisuje go i wysyła poprzez DLNA, czy sieć do telewizora. Jednak tu potrzeba bardzo szybkiego komputera, sporo kombinowania a efekt i tak bardzo często objawia się poprzez opóźnienie w granicach 30 sek i więcej. Tutaj nie zależy już od telewizora, ale od komputera i oprogramowania na nim.

Przez DLNA możesz wysyłać filmy, muzykę i zdjęcia..

profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Nie kombinuj tylko podłącz TV kablem HDMI z PC :wink: bo nie prześlesz obrazu z komputera po Wi-Fi / DLNA itp.

stubbs.
Użytkownik

Rozwiązanie Peter.Maca z kablem jest najprostze w działaniu ale dość męczące.

Możesz przesłać obraz po DLNA co jest rozwiazaniem bliżej XXI wieku:

http://www.sony-europe.com/discussions/thread/181593?start=0&tstart=0

http://www.sony-europe.com/discussions/thread/181533?tstart=0

https://www.sony.pl/discussions/community/pl/community/film_and_3d/tv/dlna

Powyżej najpotrzebniejsze informacje o DLNA - czyli jak wszystko poskładać w działającą sieć.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

stubbs. - ale kolega piotras19882 chciał przesłać obraz bezpośrednio z PC na ekran TV (pulpit) a nie wydaje mi sie jest to mozliwe poprzez PS3Media Server czy Wild Media Server chyba ze ja cos nie wiem, zresztą cała zabawa w transkodowanie nawet przy przesyłaniu samych plików wideo o wysokim bitrate to wiadomo jak działa, czasami coś przytnie, czasami zamuli nie wyrobi, itp podobne historie.

25metrów to żadna przeszkoda, kupujesz dobrej jakości kabel HDMI i spokojnie sie wyrobi nawet taki bez wzmacniacza.

Osobiście używam kabla HDMI o długości 23m łacznie i zero problemów, jak dla kogos gruby kabel jest przeszkoda to mozna skorzystac z konwerterow na cienszy kabel ethernetowy wtedy nawet na 50m i wiecej w zaleznosci od konwertera.

Message was edited by: Peter.Mac

stubbs.
Użytkownik

Sorka - nie doczytałem do końca tematu.

Rzeczywiście PS3MS i WMS nie dadzą rady zrzucić Twojego pulpitu z PC->TV.

Przy rozwiązaniu z kablem HDMI ja jednak zwróciłbym uwagę na wzmacniacz sygnału. Przy 25m mogą być problemy, choć kable HDMI 1.4 w dzisiejszych czasach (markowe ze średniej półki w górę) nie powinny mieć już z taką odległością problemu.

Pozdrawiam Stubb