Podziel się wrażeniami!
Witam. Czy udostępnię zasoby komputera mojemu Soniaczkowi jeżeli komputer ma Windowsa XP? Z tego co widzę nie jest to takie proste jak w przypadku Visty czy 7. Jest to możliwe pod XP?
Bez problemu. Zainstaluj program PS3 media serwer. Wszystko chodzi po DLNA.
Windows 7 jest trochę lepiej przystosowany do takich rzeczy, ale jak napisał nagdob, nie będzie problemu. Potrzebny jest po prostu jakiś serwer ( jak właśnie PS3 Media Server), który będzie udostępniał dane.
Dzięki za pomoc. Jakiś czas temu instalowałem PS3 Media Server pod Vistą. Teraz pod Xp zainstalowałem Serviio Media Streaming Serve. Na razie wygląda sympatycznie, ale jeszcze nie miałem czasu na dokładne przetestowanie.
Ja swego czasu bawiłem się PS3 Media Serwer, jednak moje lenistwo do ponownego ustawiania tego serwera jest tak duże, że na chwilę obecną wrzucam przez HDMI jakieś filmy .
W linku, który Ci podesłałem znajdziesz wszystkie informacje jakie Ci będą potrzebne do skonfigurowania oraz rozwiązania napotkanych problemików.
P.S. chyba znów muszę zainstalować PS3 MS bo widzę, że cofnąłem się do średniowiecza .
No właśnie, a jakie mogą być problemy? Pytam, ponieważ pamiętam że taki sam problem mam teraz jak miałem wcześniej z PS3 MS. Mianowicie filmy (sprawdzałem na 3D) przycinają się. Dodatkowo jak chcę przewinąć film kawałek dalej, to pojawia się błąd połączenia z serwerem czy jakoś tak. W Win7 lub Vista przez WMP wszystko jest ok i takich problemów nie ma.
stubb napisał(a):
Ja swego czasu bawiłem się PS3 Media Serwer, jednak moje lenistwo do ponownego ustawiania tego serwera jest tak duże, że na chwilę obecną wrzucam przez HDMI jakieś filmy .
KrisKW napisał(a):
No właśnie, a jakie mogą być problemy?
Połączenie oraz komputer są dość dobre. Zresztą tak jak pisałem wcześniej na Windows Media Playerze jest ok i się nie przycina.
Może inaczej. Czy nie ma możliwości za pomocą WMP udostępnić inne foldery (dyski), poza domyślną lokalizacją dla zdjęć, muzyki i video ?
KrisKW napisał(a):
Może inaczej. Czy nie ma możliwości za pomocą WMP udostępnić inne foldery (dyski), poza domyślną lokalizacją dla zdjęć, muzyki i video ?
Zimny napisał(a):
Bynajmniej w WMP 12....