Podziel się wrażeniami!
Znalazłem ciekawą informacje na stronie PClab. Otóż Sony zapowiedziało nowy telewizor XBR-84X900 który będzie podchodził pod serie Bravia. Oprócz ogromnej przekątnej, dostaniemy matrycę o rozdzielczości 3840 x 2160, pasywne 3D ( przy tej rozdzielczości wreszcie będzie ono miało sens), wbudowane Wi-Fi jak i funkcje SmartTV. Co ciekawe będzie możliwość gry we dwie osoby w tym samym momencie przy użyciu okularów (SimulView). Cena, no cóż spora, podobno około 25 tysięcy euro.
Link do artykułu:
Wielki, 84-calowy telewizor 3D o rozdzielczości 3840 x 2160 pikseli
Mylagos napisał(a):
Znalazłem ciekawą informacje na stronie PClab. Otóż Sony zapowiedziało nowy telewizor XBR-84X900 który będzie podchodził pod serie Bravia. Oprócz ogromnej przekątnej, dostaniemy matrycę o rozdzielczości 3840 x 2160, pasywne 3D ( przy tej rozdzielczości wreszcie będzie ono miało sens), wbudowane Wi-Fi jak i funkcje SmartTV. Co ciekawe będzie możliwość gry we dwie osoby w tym samym momencie przy użyciu okularów (SimulView). Cena, no cóż spora, podobno około 25 tysięcy euro.
Link do artykułu:
Wielki, 84-calowy telewizor 3D o rozdzielczości 3840 x 2160 pikseli
Dla zainteresowanych parametrami i nie tylko :smileyinfo:.
TV już jest rołożony Mega Testem polskich speców na "łopatki".
Przy arkuszu EXCELA spadłem z fotela ze śmiechu ... :smileyrotfl:, a strony internetowe wyglądaja dość dziwnie wąskie. Bolesną prawdą do przełknięcia dla użytkowników wszelkiej maści aktualnych konsol (wraz z PS3) jest informacja, że grafikę w rozdziałce 4K (pulpit i gry) na razie potrafi wyświetlić podpięty do tego cuda tylko PC-et. Z pewnością projektanci PS4 uwzględnią ten fakt.
W związku z 4K warto zwócić uwagę na tą informacje ( link znalazłem na forum z postu kolegi fomdm2 ).
OLED z 4K od Sony ? Dosyć prawdopodobne
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1357428158