Podziel się wrażeniami!
Witam
W lipcu mnie rok jak zostałem posiadaczem BDP-s360.
Od kilku miesięcy nie działa mi karta sieciowa w odtwarzaczu blu ray, nie dostaje automatycznie adresu IP.
Nie pomaga reset routera. Laptop lub tuner n-box recorder podłączone tym samym przewodem momentalnie uzyskują połączenie z internetem.
Proszę o pomoc?
Pozdrawiam
RN
Może w odtwarzaczu jest ustawiona konfiguracja ręczna?
jak napisane wyżej. Dać wszystkie ustawienia na auto. U mnie ustawił się pod internet dopiero jak zadzwoniłem do dostawcy sieci i pracownik dopisał do mojego konta mac urządzenia. (urządzenie na jego programie zgłosiło się, wyświetlił się mac bd i po prostu dodał urządzenie.)
Jak to zrobiłem mam internet ale przy konfiguracji informuje ze połączenie fizyczne ok, ale połączenie z internetem nieudane. W diagnostyce wyświetla brak odpowiedzi z bramki. W informacji o systemie wszystko jest ok i koniec końców mam internet, pobiera filmiki radio itp. Ale przy próbie aktualizacji znowu wyświetla komunikat o braku odpowiedzi z bramki. Wszystko w BD na auto, a połączenie bezpośrednio z modemu internetu. (Nie mam routera.)
Ktoś doradzi?
pool80 napisał(a):
, a połączenie bezpośrednio z modemu internetu.
Ok. Po podłączeniu routera wszystko odnośnie netu gra. Odpalił bez żadnych problemów.
pozdrawiam.
Czasami modem wymaga dodatkowego oprogramowania - i tu urządzenia bez skomplikowanego systemu operacyjnego (linux, windows) wykładają się - nie mają sterowników potrzebnych do obsługi. Router umożliwia proste podłączenie bez zbędnych ceregieli.