Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich użytkowników forum.Otóż mój problem z odtwarzaczem BDP S360 przedstawia się w następujący sposób.Podczas pracy urządzenia obraz oraz głos zanika,poczym powraca i tak notorycznie.Dodam iż urządzenie nie wyświetla jakiego kolwiek błędu.Jeśli ktokolwiek miał podobny problem prosze o wsparcie.Pozdrawiam.
Zacząłbym od sprawdzenia kabla jest duża szansa, że coś z nim nie tak.
Rozumiem że masz na myśli przewód hdmi.Sprawdzałem łącze na dwóch przewodach,bez zmian.
No dobra prosta metoda nie zadziałała:)
To trzeba będzie podać kilka danych: jaki TV, przy jakich materiałach tak się dzieje, jedna płyta, czy może różne, za każdym razem w tym samym momencie, czy materiał się zatrzymuje, czy może leci dalej, czy po jakimś czasie zjawisko zanika, a może pojawia się po dłuższym czasie grania? Opisz nieco szczegółowiej problem będziemy próbowali pomóc.
W moim przypadku BDP S360 współpracuje z KDL40Z5500.Problem następuje podczas odtwarzania płyt DVD oraz BLU-RAY.Zanikanie obrazu oraz dzwięku jest nieregularne tzn..w większości przypadków dzieje się to podczas startu płyty jak również w trakcie oglądania.Ewidentnie widze iż napęd pracuje co wskazuje licznik na wyświetlaczu.Pojawia się czarny ekran na tv,po chwili powraca obraz oraz dzwięk,i jest ok.Sytuacja notoryczna.Dodam również iż podczas przemieszczenia urządzenia obraz powraca.
Chyba nic ciekawego nie wymyślę Jedyne co mi mogę polecić to wizytę w serwisie - na szczęście nie masz daleko sontronic. Sprzęt masz jeszcze pewnie na gwarancji więc nie będzie bolało
Tak jak zasugerował sadam najprostszą przyczyną mógłby być przewód hdmi, zawsze możesz spróbować jeszcze dla 100% pewności podłączyć odtwarzacz do innego telewizora i czy problem będzie również występował. W praktyce najlepszą opcją jest oddać urządzenie do serwisu gdzie profesjonaliści się już nim zajmą, na własną rękę niewiele się tutaj zdziała...