Podziel się wrażeniami!
Czy wiadomo kiedy pojawią się w sprzedaży nowe modele odtwarzaczy Blu-ray: BDP-S370, BDP-S570 i BDP-S770?
http://audio.com.pl/newsy-sprzetowe/son ... i-bdp-s770
Jest to materiał z wakacji z kamerki sony - avchd,
niezmontowany - czyli ciąg plików wielkości od 70 do 300MB.
Najpierw jest ok, a po kilku minutach na wszystkich plikach.
Materiał jest ok - na kompie się nie tnie.
robsto napisał(a):
No i po zadowoleniu,
w/w 2,5 hdd samsung 640 zosatał wymieniony na wd 1tb 3,5
gdyż po dłuższym czasie odtwarzania materiału HD zaczynał sie przycinać obraz.
Niestety nawy 1tb - to samo.
Dało mi to wiele do myślenia. Nagrałem materiał HD na płytkę DVD
- odtwarzam i to soamo![]()
Po 5-10 minutach oglądania obraz zaczyna stawać, klatki nakładają się.
Przy divx/dvd - jest ok - tylko HD się tnie.
Czy może ktoś miał taki problem?
Jutro zaczynam proces reklamacyjny S370:c9
pool80 napisał(a):
Spokojnie. Problem na 90% leży po stronie źle "zrobionego" MKV. Jeżeli to avchd to powinno wszystko ładnie śmigać po najnowszej aktualizacji.
zdarzyło mi sie że plik działał na BD ok. Przepuścilem programem, coś mu sie pochrzaniło i juz bd go nie odczytał. A na pc dalej działa idealnie. za dużo kombinowania. Chyba lepiej mieć hdmi pc-tv i pie...ć .
A w jakiej jakości jest nagrany AVCHD? Jeśli w najwyższej (tej 24Mbps) to z tego co pamiętam taki duży strumień nie jest kompatybilny z BD.... Proszę spróbować nagrać coś w tym niższym... albo nagrać płytę za pomocą PMB (materiał powinien się automatycznie zrekompresować do maksymalnego pasma).
A w jakiej jakości jest nagrany AVCHD?
IMO Serwis albo zwrot...
Na www Sony pojawił się BDP-S770 (a nie ma go nawet na amerykańskiej stronie Sony)!!!
Jednak euforia minęła szybko. Różnic pomiędzy nim a BDP-S570 w specyfikacji brak. Ładniejszy design i ten "sławny" pilot z podświetleniem. Po cichu liczyłem chociaż na gniazdko słuchawek (BDP-S760 miał). Jednak ciekawi mnie jego cena.
Za fajny design (z resztą to kwestia gustu) i tego pilota można dać więcej góra 100 zł, no może 200 zł. To wszystko. Przynajmniej według mnie.
IMO Serwis albo zwrot...
Mam pytanie odnośnie odtwarzania plików m2ts z kamery SONY (HDR-CX350) na odtwarzaczu Blu-Ray, np. S370, 470 lub 570: czy wystarczy zrzucić pliki z kamery na dysk zewnętrzny, podłączyć do odtwarzacza i sobie spokojnie oglądać?
Moja kamera ma opcję zgrywania filmów bezpośrednio na dysk (bez udziału kompa) i czy taki dysk (sformatowany w FAT32, a nie NTFS) mogę podłączyć do gniazda USB w odtwarzaczu (do którego gniazda - z przodu, czy z tyłu urządzenia?) i oglądać filmy, bez dodatkowych kombinacji? Czy można tworzyć listy odtwarzania? W jaki sposób wybiera się konkretne pliki lub katalogi do odtwarzania? Z poziomu menu odtwarzacza?
Pytam, bo planuję zakup odtwarzacza, prawdopodobnie S470 i chciałbym mieć pewność, że będzie OK. Alternatywą jest jakieś inne urządzenie, np. WD TV Live, ale choć dwukrotnie tańsze, to nie umożliwia odtwarzania filmów z płyt BD...
Proszę o pomoc.