anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Blu-ray: BDP-S370, BDP-S570 i BDP-S770

eskil-----
Początkujący

Blu-ray: BDP-S370, BDP-S570 i BDP-S770

Czy wiadomo kiedy pojawią się w sprzedaży nowe modele odtwarzaczy Blu-ray: BDP-S370, BDP-S570 i BDP-S770? :c18

http://audio.com.pl/newsy-sprzetowe/son ... i-bdp-s770

51 ODPOW. 51
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Na pewno jeszcze troche będzie trzeba poczekać. Nawet nie ma informacji na stronie Sony o parametrach, czyli spora droga przed premierą. Moim zdaniem w pierwszym kwartale nie będzie premiery, ale to jest tylko moje zdanie... Może na infolinii takie informacje posiadają.

Ravi-----
Początkujący

Dokładnych informacji jeszcze brak, ale jeśli wierzyć licznym przeciekom ilość obsługiwanych formatów została wzbogacona (na dobrą sprawę nie tylko w odtwarzaczach, nowe modele telewizorów czytają już powiedzmy divxy). Co do premiery to obawiam się, że będzie tak jak pisze Zimny, czyli trzeba po prostu jeszcze trochę poczekać.

eskil-----
Początkujący

W niemieckich sklepach internetowych są dostępne od marca.
Obsługiwane formaty: JPEG (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
MP3, WMA, AAC, WAV (BD, DVD, CD, USB, DLNA)
DivX-HD, MKV, AVC-HD, WMV, MPEG4, MPEG1/2 (BD, DVD, CD,USB, DLNA);
VOB, VRO (DVD)

http://www.cyberport.de/tv-audio/hifi-k ... ayer-.html

Zimny_
Użytkownik

Wygląda lepiej niż poprzednie. Ciekawe czy lista formatów jest pełna. Nie wiem jak z niemieckimi sklepami, ale z polskimi sklepami online różnie bywa z opisami produktów.

eskil-----
Początkujący

Oficjalna informacja prasowa potwierdza wprowadzenie nowych formatów odczytu:

http://www.sony.pl/res/attachment/file/ ... 500750.pdf

Emilian1972
Początkujący

Na prawdę bogato wyposażone modele i zdecydowanie warte uwagi. Mnie nurtuje jednak kwestia odczytu napisów (przede wszystkim .txt a także .smi .srt i .sub) dla DivX i MKV. W informacji i w instrukcjach obsługi (modeli serii 7xxx) nie ma ani słowa na ten temat. Orientujecie się jak to wygląda w przypadku modeli tej serii?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Kurde nie kumam :c3 Kupujecie najnowsze modele BD, zdolne do odtwarzania filmów w rewelacyjnej jakości... i wkładacie do nich filmy zapisane w formacie DivX.
To tak jakby kupić M3 i założyć jej oponki od 318 :c4

Emilian1972
Początkujący

Zastanów się! Wkładamy takie i takie. To po pierwsze. Po drugie, chyba skoro Sony zdecydowało się na DivX to znaczy, że takich jak ja jest chyba więcej. Po trzecie DiVX HD i MKV tylko w niewielkim stopniu różnią się od jakości Full HD. I problem leży w tym, że te modele to mają a nie wiem jak jest z napisami do tych formatów. :c37

Zimny_
Użytkownik

Wiesz, każdy chce kombajn do wszystkiego, ale nie wszyscy zdają sobie sprawę z możliwości i charakterystyki obrazu. Osobiście uważam, że Sony zrobiło dobrze idąc w tym kierunku. Mimo tego jestem przekonany, część ludzi kupując BR będzie uważało, że każdy odtworzony film ma być świetnej jakości. Niezależnie od formatu i jakości wejściowej, to co jest nadane z BR i pojawi się na ekranie telewizora Full HD musi wyglądać rewelacyjnie. I będzie duże zdziwienie i dyskusje na ten temat ;)