anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzacze BD od serii 370 do 790 proszę o pomoc !

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Odtwarzacze BD od serii 370 do 790 proszę o pomoc !

Jako fan SONY przerobiłem już cztery generacje odtwarzaczy od BDP-S360,370,570,480,780,790 mam pytanie czy ktoś ma lub miał taką sytuację ,że w/w odtwarzaczach robi się czasami coś takiego ,że nie chce się wyłączyć i na wyswietlaczu cały czas jest "see you" lub jak w 790 "off" pomaga dopiero wyciągnięcie wtyczki zasilania.Proszę o wpisy.

17 ODPOW. 17
jabbaa
Początkujący

Niestety moja 790 zachowuje się tak samo - poprostu się wiesza szczególnie jak używałem internetu. Generalnie nie spodziewałem się az takiego bubla. Mój odtwarzacz jest ociężały a aplikacje internetowe to farsa. Mam jeszcze problem z audio. Barwa dzwięku to sprawa gustu ale ten odtwrzacz gra bardzo płasko. Porównująć z poprzednim bas jest słabiutki i płaski jak by klepał dechę, soprany strasznie się ciągną i nie są analityczne jak to maiło miejsce w poprzednich konstrukcjach sony. Generalnie przerkalmowany bubel.

spolDon1fhkbr
Początkujący

jabbaa napisał(a):

Porównująć z poprzednim bas jest słabiutki i płaski jak by klepał dechę,

A jak masz podłączony dźwięk przez chinche stereo?

jabbaa
Początkujący

Przez HDMI do str-da 6400. Przy leciwym odtwarzaczu sony CD (połaczenie optyczne) też wypada bardzo blado. Z cd soprany są "sonowskie" jak dzwon i analityczne, a z bluray jeden jazgot. Wyleczyłem się z fanowania tej firmie.

profile.country.en_GB.title
cyewald
Początkujący

jabaa no chyba nie myslisz ze bluray zagra tak samo jak odtwarzacz cd.bluray ktory jest try razy mniejszy i wsadzono do nie go wszystko co tylko mozliwe nie zagra tak samo jak nastawiony tylko do odtwarzania muzyki cd player.chyba ze bedzie to bluray z wyzszej polki.bluray ma przedewszystkim dac frajde z ogladania filmow przy wspolpracy z ampli.chyba nie sadzisz ze jak masz s790 to zgra on w muzyce tak samo jak nawet najtanszy odtwarzacz cd sony

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

panSONY - w jaki sposób masz podłączony internet do Bluraya?
Jaką masz prędkość i moc sygnału? Problemy o których piszesz często spowodowane są słabym lub przerywanym sygnałem netu. Spróbuj podłączyć na próbę kablem i zobacz efekt.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

wiesz co nie ma znaczenia czy kabel czy WiFi zawiesza się nie tylko na internecie ale także po wyłączeniu w trakcie filmu np z dysku.Prędkość mam 64 Mb/s router dwuantenkowy "N" zresztą nie wszystkie miały WiFi np BDP-S480 ,który sprzedałem ostatnio koledze zawiesił mu się w ciągu 2 dni ja w to miejsce kupiłem sobie 790 i zawiesiła mi się 2 razy w ciągu tygodnia teraz od miesiąca spokój nie mogę wyczuć kiedy to się robi.

modrih
Początkujący

Witam!

Jaki odtwarzacz Bluray 3D wybrać aby mieć porządny dźwięk na wyjściu?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

790

modrih
Początkujący

Właśnie zastanawiałem się nad 790, ale autor tematu pisze że przerobił całą serie i każdy (w tym 790) gra okropnie... a chce porządny odtwarzacz do systemu Audio... mam TV Sony i myślałem nad odtwarzaczem BR Sony, jednak jeżeli innej marki ma okazać się lepszy to kupię innej..

Zatem, dlaczego 790 jest lepszy jeżeli chodzi o dźwięk od innych (poza ceną :D)?