Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy wiadomo kiedy zostanie wprowadzony soft do S370 wprowadzający funkcjonalność DLNA?
masz juz ten odtwarzacz? jak sie sprawuje? sprawdzales czy czyta pliki mkv?? zwykly divx tez czyta??
Nie, nie mam ale się przymierzam do niego. Czytałem o nim tyle samo dobrego co i złego.
Między innymi to że na stronie produktu sony informują o DLNA a w rzeczywistości ma być dodane dopiero przy aktualizacji softu. Trochę więcej info znajdziesz:
http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=19667&view=findpost&p=203521
Mam pytanie do posiadaczy któregoś z odtwarzaczy blu-ray (BDP-S370, BDP-S470): Czy to prawda, że one nie widzą (nie odczytują) plików z napisami do filmów (np.txt), które chce się oglądać przez DLNA/WIFI, z dysku sieciowego. Pytam, bo spotkałem się z taką opinią?
Wiadmo, że odczytują gdy ogląda się z takich nośników jak np. z USB czy CD/DVD, ale jak jest w przypadku DLNA/WIFI?
P.S. Sam chcę kupić S-570.
Po dalszej lekturze przeróżnych for kolejne wątpliwości co do DLNA: Podobno filmów (DviX) oglądanych przez DLNA nie można przewijać ani też rozpocząć odtwarzania od wybranego momentu. Jedyne opcje to Start, Stop i Pauza. To co wyczytałem nie było wprawdzie o Sony, ale lepiej dmuchać na zimne. Proszę doświadczonych użytkowników DLNA i Sony o info jak to jest z napisami (poprzedni post) i przewijaniem. Dzięki z góry!
mam bdp-s370 i faktycznie odtwarza film z dysku sieciowego ale napisów juz nie ,troche uciążliwe ale juz sie przyzwyczailem a co do odtwarzania to tak -jest tylko start,stop,pauza
Podobno obie te "dysfunkcje" to kwestia softu. Można więc mieć nadzieję, że wcześniej (nie później) pojawi się aktualizacja, która doprowadzi to do "normalności".
Odtwarza filmy z napisami przez DLNA bez najmniejszego problemu. Używam systemu Mac OS X 10.6.4 oraz programu PS3 server, który sprytnie działa zarówno z TV Sony KDLV5500 jak i BDP-S370. Na Win ponoć ten program też działa