anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pytanie o DLNA w BDP-S370

mot-----
Nowicjusz

Pytanie o DLNA w BDP-S370

Witam,
Czy wiadomo kiedy zostanie wprowadzony soft do S370 wprowadzający funkcjonalność DLNA?

6 ODPOW. 6
marcin8626
Początkujący

masz juz ten odtwarzacz? jak sie sprawuje? sprawdzales czy czyta pliki mkv?? zwykly divx tez czyta??

mot-----
Nowicjusz

Nie, nie mam ale się przymierzam do niego. Czytałem o nim tyle samo dobrego co i złego.
Między innymi to że na stronie produktu sony informują o DLNA a w rzeczywistości ma być dodane dopiero przy aktualizacji softu. Trochę więcej info znajdziesz:
http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=19667&view=findpost&p=203521

Emilian1972
Początkujący

Mam pytanie do posiadaczy któregoś z odtwarzaczy blu-ray (BDP-S370, BDP-S470): Czy to prawda, że one nie widzą (nie odczytują) plików z napisami do filmów (np.txt), które chce się oglądać przez DLNA/WIFI, z dysku sieciowego. Pytam, bo spotkałem się z taką opinią?
Wiadmo, że odczytują gdy ogląda się z takich nośników jak np. z USB czy CD/DVD, ale jak jest w przypadku DLNA/WIFI?

P.S. Sam chcę kupić S-570.

Po dalszej lekturze przeróżnych for kolejne wątpliwości co do DLNA: Podobno filmów (DviX) oglądanych przez DLNA nie można przewijać ani też rozpocząć odtwarzania od wybranego momentu. Jedyne opcje to Start, Stop i Pauza. To co wyczytałem nie było wprawdzie o Sony, ale lepiej dmuchać na zimne. Proszę doświadczonych użytkowników DLNA i Sony o info jak to jest z napisami (poprzedni post) i przewijaniem. Dzięki z góry!

wojtek1974
Początkujący

mam bdp-s370 i faktycznie odtwarza film z dysku sieciowego ale napisów juz nie ,troche uciążliwe ale juz sie przyzwyczailem a co do odtwarzania to tak -jest tylko start,stop,pauza

Emilian1972
Początkujący

Podobno obie te "dysfunkcje" to kwestia softu. Można więc mieć nadzieję, że wcześniej (nie później) pojawi się aktualizacja, która doprowadzi to do "normalności".

eMCe-----
Początkujący

Odtwarza filmy z napisami przez DLNA bez najmniejszego problemu. Używam systemu Mac OS X 10.6.4 oraz programu PS3 server, który sprytnie działa zarówno z TV Sony KDLV5500 jak i BDP-S370. Na Win ponoć ten program też działa :)