anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

RDR-AT200 i usb 2.0 ?

magik-----
Początkujący

RDR-AT200 i usb 2.0 ?

Witam,
Ponownie odgrzewam temat ww nagrywarki i jej portu usb. Tym razem mam prosbe do posiadaczy RDR-AT100 i AT200 o wykonanie testu kopiowania filmu DivX (700MB) z pendrve na dysk i podzielenie sie tym na forum w jakim czasie przebiega taka operacja. W moim przypadku zajmuje to jakies 20 -25 min co mi wyglada na standard usb 1 (oczywiscie pendrive wspiera usb 2.0). Podobnie wyglada sprawa kopiowania fotek po podlaczeniu do usb aparatu wiec to wina portu jest. Dzis zrobilem test kopiujac DivXa 700 MB z CD na HDD i czas takiego zabiegu to jakies 7 min czyli tak jak byc powinno.

Pozdrawiam i czekam na Wasze "pomiary" gdyz chce sie przekonac czy mam wadliwy egzeplarz nagrywaki czy poprostu taki jej urok.

PS.
Przypadkowo trafilem na forum Pioneer'a gdzie pewnien model tej firmy ma wrecz identyczne obiawy co moj AT-200. Jesli okazalo by sie ze faktycznie nagrywarka ma usb 1.1 a nie jak mowi instrukcja 2.0 bylo by to niezle "przegiecie paly" ze strony SONY.

Zapraszam do lektury:
http://forum.pioneerdivx.net/tematy41/1 ... 046f3c3270"

5 ODPOW. 5
Lutek1234
Początkujący

700mb okolo 20 minut z usb na hdd (AT100)

na komputerze oczywiscie o wiele szybciej z tym samym pendrivem

magik-----
Początkujący

Dzięki Lutek1234 za rozwianie moich wątpliwości. Jak sam widzisz SONY zrobiło nas i innych zresztą w balona. Gdzie tu prędkość standardu USB 2.0 ?

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Rekordery RDR-AT100 / RDR-AT200 zostały wyposażone w złącze USB 1.1.
Na stronie internetowej pojawił się błąd, dziękuje za zwrócenie uwagi :c22

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
eMCe-----
Początkujący

No a co z Waszymi klientami? Czujemy się oszukani. Można było w tej cenie kupić inną nagrywarką z HDD z USB 2.0. Trzeba chyba brać odpowiedzialność za to co się pisze na www. Potencjalny klient ma jedynie do takich informacji dostęp, bo w sklepach nie chcą uruchamiać tego typu sprzętu. Moja nagrywarka zakupiona w Euro RTV AGD nie miała możliwości być uruchomiona w sklepie i przetestowana, a na etykiecie był napis usb 2.0, bo sprzedawca kierował się tym, co było na Waszej stronie. Mam prawo czuć się zrobiony w konia, oszukany, naciągnięty.

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

W takich sprawach zalecam kontakt z Działem Obsługi Klienta Sony Poland:

Tel. 0 801 500 500 lub 22 / 33-88-700 ( Pn. - Sob.: 8 - 22, Niedziela: 10 – 18 )
E-mail: sonyinfo.pl@eu.sony.com

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;