Podziel się wrażeniami!
Witam! Prosze o rade, ktory z wymienionych amplitunerow Sony STR-DN1010 czy Denon AVR-1911 jest lepszy do konsoli ps3 i w pelni wykorzystuje jej walory muzyczne. Ewentualnie jakie glosniki (kwota do 2500zl) beda dobre aby caly zestaw dawal odpowiednie brzmienie, nie za bardzo sie orientuje dlatego prosze o rade, pozdrawiam
Ten Sony to bardzo fajny amplituner. Do kina domowego powinien sprawdzić się świetnie. Kilka słów o głośnikach możesz znaleźć tutaj. Jeśli nadal będą jakieś pytania to śmiało pisz
W zasadzie to im mocniejszy wzmacniacz,tym walory brzmieniowe,dynamika i bas są lepsze-fizyki nie oszukasz.
Na twoim miejscu kupiłbym wzmacniacz mocniejszy.
Nie patrz na to co piszą w instrukcji,zamiast tego zerknij na pobór prądu i rozważ ten który będzie miał większy pobór.
Kiedyś sprawa była prosta,bo kupując wzmacniacz stereo,pobór dzieliło się przez cztery i wychodziła prawda dotycząca faktycznej mocy na kanał przy ośmiu omach.
Jeśli chodzi o głośniki,to można doradzić tylko jedno.
Weź z sobą swoją ulubioną płytę,idź do salonu (prawdziwego)hi-fi,można się wcześniej umówić i po prostu posłuchaj jak TO gra-w pokoju odsłuchowym.
Zabierz z sobą kobietę.
Sam kiedyś byłem zaskoczony jak ogromne są różnice w brzmieniu-a nie jestem przecież jakimś audiofilemonem.
Fakt.Zapłaciłem troszkę więcej niż planowałem,lecz jestem zadowolony.
Na pierwszy ogień poszedł zestaw za 16000,ale tylko po to abym wiedział jak TO powinno brzmieć,dalej już szukałem czegoś podobnego,lecz tańszego.
Sprzęt który w (chyba sponsorowanych) testach zbierał wysokie oceny-w próbie odsłuchowej...poległ.
Kupiłem coś czego nawet nie brałem pod uwagę.
Jestem zainteresowany tylko tymi dwoma modelami i ktory byscie mi polecili. Mam salon z aneksem 18m2, wiec nie za duzo. Kino domowe chce przeznaczyc w polowie do ogladania filmow a druga polowe na sluchanie roznej muzyki. Rozgladam sie tez za glosnikami i subem do amplitunera, ale jeszcze nie wiem na jakie sie zdecydowac. Czytalem duzo opinii i glosniki Jamo wydaja sie byc najlepszym rozwiazaniem. Prosze podpowiedzcie na jaki amplituner sie zdecydowac i ewentualnie jakie glosniki dobrac. Pozdrawiam